BİLECİK’TE DOĞAYI ÇOCUKLARA BIRAKALIM PROJESİ

Bilecik’te ‘’Doğayı Çocuklara Bırakalım’’ Projesi kapsamında çocuklara doğa tanıtıldı.

19 Nisan 2016 Salı 10:27
932 Okunma
BİLECİK’TE DOĞAYI ÇOCUKLARA BIRAKALIM PROJESİ
banner15

   Bilecik’te ‘’Doğayı Çocuklara Bırakalım’’ Projesi kapsamında çocuklara doğa tanıtıldı.  

 

 

  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ‘’Doğayı Çocuklara Bırakalım’’ projesi ile çocuklara doğa tanıtıldı. Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan programa, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe konuşmacı olarak katıldı.

 

 

   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, çocuklara 'geleceğimizin aydınlık yüzleri' diyerek seslendi. Sözlerine devam eden Ayhan, ‘’Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, milli bayramımız olan 23 Nisanı çocuklara armağan etmiştir.

 

   

   Biz de ‘Doğayı Çocuklara Bırakalım’ diyerek doğayla barışık, doğayı seven, koruyan nesiller olarak sizlere, 23 Nisan Hediyesi olarak değerli bilgiler ve büyüdüğünde gölgesinde dinleneceğiniz fidanlar hediye etmek istedik. Sahip olduğu tabii kaynaklar bakımından oldukça zengin bir ülke olan Türkiye’nin, bu kaynaklardan verimli ve sürekli olarak faydalanabilmesi için, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ilk defa uluslararası standartta Türkiye’nin Biyolojik Çeşitlilik Envanterini çıkarmıştır.

 

 

   Bu kapsamda Bilecik ili çalışmaları, tamamlanmıştır. Envanter çalışmaları sonucunda damarlı bitkilerden bin 49 tür, iç su balıklarından 31 tür, çift yaşarlardan 20 tür, sürüngenlerden 61 tür, kuşlardan 484 tür, memelilerden 40 tür tespit edilmiştir. Doğayı Çocuklara Bırakalım derken bu konuda yıllarını vermiş bir uzmandan doğayı tanıyın istedik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı içten dileklerimle kutluyorum‘’ dedi.  

 

 

   Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan’ın konuşmasının ardından Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe, çocuklara animasyonlar ile doğayı tanıtıp konferans verdi.

Son Güncelleme: 19.04.2016 10:27
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKçocukGüncel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle