BİLECİKLİ MİLLİ SPORCU DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Bilecik’in Bozüyük ilçesinin milli sporcu Aybüke Levent, Gürcistan'ın başkenti Tiflis’te düzenlenen 6.’ıncı Dünya Shotokan Karate Şampiyonasında Türkiye'e 2 altın madalya kazandırdı.

07 Mayıs 2015 Perşembe 05:17
1488 Okunma
BİLECİKLİ MİLLİ SPORCU DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

 Bilecik’in Bozüyük ilçesinin milli sporcu Aybüke Levent, Gürcistan'ın başkenti Tiflis’te düzenlenen 6.’ıncı Dünya Shotokan Karate Şampiyonasında Türkiye'e 2 altın madalya kazandırdı. 

   Aralarında, Brezilya, Yeni Zellanda ve Amerika’nın da olduğu 33 ülkeden bin 873 sporcunun katıldığı Dünya Şampiyonasında bütün rakiplerini eleyen Aybüke dünya şampiyonu oldu. Genç bayanlar WKF kumite +59 kiloda yarışan ve ilk maçında Cezayirli, ikinci maçında Fransız, üçüncü maçında İranlı rakiplerini açık ara yenerek geçen Aybüke dördüncü maçında Polonyalı rakibi Harast Kinga'yı 9-6 yendi. Beşinci maçında Romanyalı rakibi Vacarıu 4-1, final maçında ise Kazakistanlı rakibini 6-2 yenen Aybüke, Dünya Şampiyonu oldu. Aynı siklette shobu ıppon macına cıkan Aybüke, rakiplerine hiç puan vermeden bu kategoride de şampiyon oldu.

 

 

  Daha önce dünya ikinciliği ve üçüncülünü bulunan Aybüke ''Hedefim Dünya Şampiyonluğuydu ve sonunda hedefime ulaştım. Şimdi ise hedefim kürsüdeki yerimi korumak '' dedi. Üç hafta sıkı bir kamp alındığını söyleyen Aybüke ''Bu başarımın sahibi bizi her maça hazırlayan ve her zaman yanımızda olan bizim karatedeki babamız Sami Togay'ındır” dedi ve desteklerinden dolayı ailesine ve İMKB Anadolu Lisesindeki idareci ve öğretmenlere de teşekkür etti.

 

 

  Aynı şampiyonaya katılan Aybüke’nin kardeşi olan, Minikler 1999-2000 doğumlular 40 kiloda dövüşen Mustafa Saltuk Levent ise ilk kez uluslararası bir turnuvaya katılırken grup finalleri öncesinde Romen ve Bulgar rakiplerini yenmesine rağmen 3.’üncü maçında Finlandiyalı rakibine yenilerek şampiyonaya veda etti.

Son Güncelleme: 07.05.2015 05:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle