BİLECİKLİ 50 KADIN ÖDÜLLERİNİ ALDI

 Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Bilecikli 50 kadın girişimcinin ödüllendirildiği belirtti.

11 Temmuz 2018 Çarşamba 12:49
1107 Okunma
BİLECİKLİ 50 KADIN ÖDÜLLERİNİ ALDI
banner15

 Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Bilecikli 50 kadın girişimcinin ödüllendirildiği belirtti.


  Yoldaş, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı desteği ile Marmara Bölgesi illerinden Bilecik, İstanbul, Çanakkale, Edirne, Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yürütülen "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" Programının Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Töreni'nin Kocaeli'de yapıldığını hatırlattı.

 İl Müdürü Necmettin Yoldaş, “2018 yılında yedi bölgede 29 ilde gerçekleştirilen projede Marmara Bölgesi'nin koordinatör ili Kocaeli olarak belirlenirken İstanbul, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Kocaeli'de eğitim alarak başarılı olan kendi illerinde ilk 10'a giren kadın çiftçiler, projeleri ile programa katılarak, kadın çiftçilere İŞKUR - KOSGEB işbirliği ile sertifikalı 32 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri verildi. Söz konusu eğitimlere Kocaeli’de 93 kadın çiftçi, Çanakkale'de 123 kadın çiftçi, Bilecik'te 68 kadın çiftçi, Edirne'de 39 kadın çiftçi ve İstanbul'da 23 kadın çiftçi katılarak projeler hazırladı” dedi.

  “50 kadın girişimci ödüllendirildi”


  Yoldaş, açıklamasının devamında, 50 kadın girişimcinin ödüllendirildiğini ifade ederek, “ Programda toplamda 50 kadına kendi illerindeki müdürleri tarafından başarı sertifikaları ve plaketleri verilirken, her ilde bağımsız beş kişilik jüri tarafından özgünlük, ekonomik getirisi, bölge istihdamına katkısı, proje tasarımı, sürdürülebilirliği, bütçe tutarlılığı kriterlerine göre değerlendirilerek belirlenen her ilin ilk üçe giren projeleri açıklandı.

 Öte yandan Türkiye finalinde yarışmak üzere dereceye giren projelerimiz ise Bakanlığa gönderilecek” dedi. 


 Ayrıca Bilecik’te ilk 3’e girenler ise, Kübra Uygun “Ateşin Büyüsü” projesi ile il birincisi, Hatice Merve Gezen “Kestane Kabağı Paketleme Tesisi” projesi ile il ikincisi, Dilek Avcılar “Türk Usulü Keçiden Mozzarellaya” şeklinde oluştu.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle