BİLECİK’E 2016 YILINDA 12 DEV YATIRIM

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2016 yılında yapacağı 12 dev proje hakkında bilgi verdi.

05 Kasım 2015 Perşembe 12:56
2388 Okunma
BİLECİK’E 2016 YILINDA 12 DEV YATIRIM

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2016 yılında yapacağı 12 dev proje hakkında bilgi verdi.

 

 

  Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, yapılan sabah kahvaltısında basın mensupları ile bulaşarak Bilecik’ten, etrafındaki İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Bursa ve Ankara gibi metropol şehirlerin kavşak noktasında yer alan ve ''Marmara Bölgesinin Parlayan Yıldızı'' hedefi doğrultusunda her bir yeni günde önemli gelişmeler kaydeden bir şehir olarak bahsetti. Bilecik, taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek olan Kuruluş ve Kurtuluş beşiği, Ertuğrul Sancağı, Şeyh Edebali diyarı olarak tarif eden Yağcı, “Bilecik; tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri, her gün büyüyen ekonomisi ve turizmdeki varlıkları ile 2023 Türkiye'sine hazırlanıyor.

 

 

 Bilecik, tarihinden almış olduğu güçlü referansın yanı sıra ''Güçlü bir yerel yönetim'' ve ''İnsan İçin Hizmet'' anlayışları doğrultusunda şehrin şu ana kadar oluşmamış, gün yüzüne çıkarılmayan değerlerini ortaya çıkarıyor. Genel İdare, Yerel İdare ve tüm kurum ve kuruluşların koordineli çalışmaları ile Osmanlı Cihan İmparatorluğu'nun kurulduğu topraklar olan Bilecik, Marmara Bölgesi'nin en gözde şehirlerinden biri haline geliyor.

 

 

  ''Geçmişiyle övünen, geleceğe emin adımlarla yürüyen Marka Şehir Bilecik'' hedefini ortaya koymakta haklı olduğumuzu düşünüyoruz ve bu hedef doğrultusunda Hakla ve Hakka hizmet anlayışı başta olmak üzere tarih, kültür, sanat, ekonomi, eğitim, sağlık, spor, çevre, ulaşım ve daha birçok alanda emin adımlarla ilerliyoruz. Bilecik; her geçen gün gelişiyor ve değişiyor. Çevresinde Türkiye’nin sanayileşmede ve ekonomide en büyük illerinin olmasına rağmen, şehrimiz bugün kendi ham maddesini, iş gücünü, enerjisini ve ekonomik girdilerini katlayarak arttıran bir il konumundadır” dedi.

 

 

  KATLI OTOPARK SİSTEMLERİ

 

  Yağcı, 2016 yılında Bilecik’e kazandıracağı dev projeler hakkında bilgi verdi. Katlı Otopark Sistemleri hakkında bilgi veren Yağcı, “Kent merkezinde trafiğin yoğun olduğu alanlarda kuracakları katlı otopark sistemleriyle otopark sorununu yerinde çözülecek. Taşınabilir olma özelliği ile büyük faydalar sağlayacak otopark sistemleri, şehir insanı ve sürücülere birçok alanda kolaylıklar sağlayacak” dedi.

 

 

  EĞİTİM BİLİM VE DENEY MERKEZİ

 

  Eğitim Bilim ve Deney Merkezi hakkında bilgi veren Yağcı, “Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Sayın Nabi Avcı'nın da onay verdiği ve desteklerinin olacağı müjdesini verdiği ''Bilecik Belediyesi Eğitim ve Deney Merkezi'', çocuklar için hem eğlenceli, hem eğitici, hem de bilimsel deneylerin yapılabileceği bir bilim merkezi olacak. Çocukların zararlı alışkanlıklar yerine faydalı uğraşlar bulacağı bilim ve deney merkezi, Bilecik'in bilimdeki yeni yüzü olacak” dedi.

 

 

  BEŞİKTAŞ MAHALLESİ SPOR KOMPLEKSİ

 

  Beşiktaş Mahallesine yapılacak Spor Kompleksini anlatan Yağcı, “Bilecik’in sportif ve kültürel aktivitelerine katkıda bulunurken, bitkilendirilmesi ve yeşil alanların miktarını arttıracak şekilde, halka yeşil ve sağlıklı ortamlarda spor yapma imkanı sağlanacak. Mahalle sakinleri için cazibe merkezi olacak spor ve yaşam alanında çocuklar ve gençler, yeni spor alanlarında yapacakları sportif aktivitelerle, geleceğe daha sağlıklı adım atmış olacaklar” dedi.

 

 

  ERTUĞRULGAZİ PARKI ( ESKİ HARFİYAT ALANI )

 

  Ertuğrul Gazi Mahallesine yapılacak olan yatırımlarını özetleyen Yağcı, “Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde bulunan eski hafriyat alanı üzerine yapılacak olan Ertuğrul Gazi Parkı'nda tenis, basketbol, voleybol, futbol gibi birçok spor aktivitesinin yapılabileceği alanlar ile dış mekan spor aletleri, yeşil dinlenme alanları, süs havuzları ve kafe ve dinlenme alanlarıyla mahallemizin sağlıklı yaşam alanlarından biri olacak” dedi.

 

 

  SAĞLIK VE TERAPİ MERKEZİ

 

  Sağlık ve Terapi Merkezi hakkın da bilgi veren Yağcı, “Bilecik'e sağlık alanında büyük katkılar sağlayacak olan merkezde, Türk Hamamı, Fin Hamamı, Spa-masaj salonu, sauna, soyunma ve dinlenme odaları, yüzme havuzu, fittness center, vitamıin bar, engelliler için fizik ve tedavi birimi, engelli kür havuzları, kafeterya ve doktor odaları bulunacak” dedi.

 

 

  HANIMLAR KAHVESİ

 

  Bilecik’e yapılacak olan Kadınlar Kahvesini hakkında bilgi veren Yağcı, “Kadınlara değer veren Bilecik Belediyesi tarafından şehrimizin çeşitli noktalarına, yapılacak olan ve sadece bayanlara yönelik hizmet veren, içerisinde çalışan personelin bayanlardan oluştuğu, ''Hanımlar Kahvesi'' bayanlar için güzel bir buluşma noktası haline gelecek” dedi.

 

 

  ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PİSTİ

 

  Çocukları unutmayan Yağcı, “Mimari yapısıyla göz dolduran,  ilimizin coğrafi koşullarına uygun dizayn edilerek, inişli ve yokuşlu yapısıyla diğer eğitim pistlerinden ayırt edici özelliklere sahip olacak olan, Çocuk Trafik ve Eğitim Pisti, çocuklara hem trafik kurallarını öğretecek, hem de ailece keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak” dedi.

 

 

  YENİ KENT MEYDANI (SEVEN ÇARŞI PROJESİ)

 

  En önemli projelerinden birini hayata geçirdiği söyleyen Yağcı,”15 dönüm alanda mevcut otobüs terminali üzerine inşa edilecek yeni kent meydanı; ticaret alanları, alışveriş merkezleri, kent meydanı, otopark alanları eğlence ve dinlenme   alanlarıyla bölgenin 2. büyük meydanı haline gelecek” ifade etti.

 

 

  YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI

 

  Bilecik’in yöresel ürünlerinin artık bir çarşıda satılacağını belirten Yağcı, “Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında yapılacak ve ilimizde, şehrimize ait yöresel ürünler ile el işlerinin satılacağı Yöresel Ürünler Ticaret Merkezi, ilimizin birçok alanda tanıtılmasını sağlamakla birlikte, ev hanımlarına gelir kaynağı olacak” ifade etti.

 

 

  TELEFERİK

 

  Bilecik’e bir teleferik kazandıracaklarını söyleyen Yağcı, ”Bilecik'in engebeli coğrafyasında mevcut turistik alanlara ulaşımı kolaylaştıracak ve aynı zamanda ilimize prestij kazandıracak olan teleferikler, zengin kültürümüz ve geçmiş tarihimiz arasında yolculuk yapma imkanı verecek. 4 istasyondan oluşacak olan ve şehre vizyon katacak proje ile Şelale Park, Kent Ormanı, Şeyh Edebali Türbesi ve Akasya Altı birbirine bağlanacak” ifadelerinde bulundu.

 

 

  EDEBALİ VADİSİ AÇIK HAVA MÜZESİ

 

  Edebali Vadisi Açık Hava Müzesi hakkında da bilgi veren Yağcı, “M.Ö. 3000'lü yıllara dayanan geçmişiyle tarihe ışık tutan, Kuruluş ve Kurtuluş'un şehri Bilecik'te, tarihi dokuyu yeniden gün yüzüne çıkararak, Edebali Vadisi üzerinde bulunan arkeolojik kalıntılar, tarih gün yüzüne çıkarılarak, adeta açık hava müzesi şeklinde, gelen turistlere zamanda yolculuk fırsatı yaşatacak” dedi.

 

 

  BİLGİ EVİ

 

  Son olarak Bilgi Evi projesi hakkında bilgi veren Yağcı,”Teknoloji ve Bilgi Çağındaki gençlerimizin bilgiye, en verimli şekilde ulaşmalarını sağlayacak, kendilerine ait sosyal alanlar ve son teknolojik materyallerle donatılmış Bilgi Evi'nde, profesyonel teknik uzmanlar rehberliğinde, bilgiyi üreten bir gençlik yetişecek” dedi.

 

 

 Yapılan kahvaltıya, Başkan Yağcı'nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları ve müdürler katıldı.

Son Güncelleme: 05.11.2015 12:56
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKBelediye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle