BİLECİK (TGB) ÜYELERİ “ÖZGECAN ASLAN” İÇİN YÜRÜDÜ

Bilecik’te Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesi nedeniyle Bilecik Türkiye Gençler Birliği (TGB) üyeleri tarafından yürüyüş düzenlendi.

18 Şubat 2015 Çarşamba 14:24
2908 Okunma
BİLECİK (TGB) ÜYELERİ “ÖZGECAN ASLAN” İÇİN YÜRÜDÜ

Bilecik’te Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesi nedeniyle Bilecik Türkiye Gençler Birliği (TGB) üyeleri tarafından yürüyüş düzenlendi. 

 

 

Cumhuriyet meydanında toplanan grup sloganlar atarak Cumhuriyet caddesinden teyfikbey caddesine kadar yürüdüler. Burada açıklama yapan Türkiye Gençler Birliği (TGB) üyesi olan Esen Altıntaş, “Bugün burada Özgecan Aslan'ın canice katledilmesinden duyduğumuz hüzün ve utançla toplanmış bulunuyoruz. Sadece Özgecan Aslan'ı değil, meleğime toprak atmayın diyen bir babanın canı çok yanmıştır.

 

 

Keşke kurşunla öldürselerdi diyen bir annenin tecavüze, aile içi şiddete, cinayete kurban giden nice kadınımızın acısını yürekten paylaşıyoruz. Geçmişten günümüze artarak devam eden kadın cinayetlerinde Özgecan ilk değildir ve biliyoruz ki Özgecan'ı katleden zihniyetten kurtulmadıkça sonda olmayacaktır. Kadın cinayetlerinin son yıllarda 1400 kat arttığını ve bunun katlanarak devam ettiğini görüyoruz. Bunun en büyük suçlusu AKP hükümetidir. " Kızlar okuyunca erkekler evlenecek kız bulamıyor", " Ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum". Gibi söylemler kullanan AKP hükümeti ve yandaşları asıl suçludur.

 

 

Türkiye'yi şeyhler, dervişler, mensuplar, tarikatlar, tecavüzcüler ülkesi yapmaya çalışanlar tecavüze ve katliama çanak tutanlar sevgiyi ve insanı ortaçağ zindanlarına hapsetmek isteyenler daha da zayıftır artık. Vicdan Özgecan Aslan'ın masum gülüşüyle bizleri ayağa kalkmaya çağırıyor. Ayağa kalkıyoruz, kadınlarımızı bu karanlık rejimden cehennem zebanilerinin ayaklarının altından kurtarmak için ayağa kalkıyoruz. Özgecan Aslan'ın ışığını söndüren Tayyip Erdoğanların bu karanlık saltanatını yıkmak için ayağa kalkıyoruz.

 

 

Barbarlara cesaret veren bu yobaz diktasını yerle bir etmek için ve aydınlanmış, laik, özgür Türkiye'yi kurmak için ayağa kalkıyoruz. Türkiye Gençler Birliği olarak buradan bildiriyoruz. Bizler kadını köleleştiren bu sisteme ve bu sistemin piyonlarına karşı yılmadan mücadele edeceğiz. Söz veriyoruz Özgecan ve bu zihniyete kurban verdiğimiz nice kadınımızın hesabını soracağız. Son olarak buradan Bilecik halkına bir çağrıda bulunmak istiyoruz. 30 Haziran 2014 tarihinde Bozüyük'te eski eşi tarafından katledilen Emine Baş'ın 25 Şubat'ta ikinci duruşması olacak. Bizler, Emine Baş davasının takipçileri olacağız.

 

 

Tüm Bilecik halkını Emine Baş'a ve katledilen tüm kadınlara sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bir kez daha Özgecan Aslan'ın ve katledilen bütün kadınlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Hepimiz Öztezcan’ız, bir oldukça varız” dedi. Konuşmanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı. 

 

Son Güncelleme: 18.02.2015 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle