BİLECİK'TE 110 BİN TON HUBUBAT ÜRETİMİ YAPILIYOR

 Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmettin Yoldaş, ildeki buğday alım yerlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.  

11 Temmuz 2018 Çarşamba 12:46
372 Okunma
BİLECİK'TE 110 BİN TON HUBUBAT ÜRETİMİ YAPILIYOR

 Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmettin Yoldaş, ildeki buğday alım yerlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.  


  Ziyarete, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Demirbaş, Bilecik’in Gölpazarı İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli ve Sorumlu Mühendisi Ali Şahin de katıldı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Bilecik’teki alım yerinde incelemelerde bulunan İl Müdürü Yoldaş muhtar ve üreticilerle görüşerek kantara gelen buğdayları inceledi. İncelemeleri sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Yoldaş, “İlimizde 120- bin 450 metre rakım arasında buğday üretimi yapılmaktadır.

 315 bin 638 dekar alandan 110 bin ton hububat üretiminin elde edildiği ilimizde 2 bin 431 çiftçimiz buğday üretimi yapmaktadır. Bölgesel olarak değişmesine rağmen ortalama verimin 365 bin 750 kilogramda olduğu gözlenmiştir. Ofisin ilimizde alım yapıyor olması ilimiz çiftçileri açısından fiyat avantajı sağlamaktadır.

 

 TMO fiyatlarının piyasa fiyatlarının üzerinde olduğu ve serbest piyasa alım fiyatlarını yukarı yönde etkilediği görülmektedir. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin açılması ile aldığı buğday fiyatları ton başına 870- bin 050 lira arası değişim göstermektedir. Çiftçilerimizin ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diler, ofisin açılmasında katkısı olan herkese çiftçimiz adına teşekkür ederim" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle