BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ'NE EDMEM KURULUYOR

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine Endüstriye Dayalı Mesleki Eğitim Merkezi (EDMEM), Bilecik, Bursa, Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) İşbirliği ve Gelişim Mali Destek Programı kapsamında kuruluyor.

06 Ocak 2015 Salı 12:10
2807 Okunma
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ'NE EDMEM KURULUYOR

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine Endüstriye Dayalı Mesleki Eğitim Merkezi (EDMEM), Bilecik, Bursa, Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) İşbirliği ve Gelişim Mali Destek Programı kapsamında kuruluyor. 

 

 

  Konu hakkında açıklama yapan Bilecik Şey Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim üyesi ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Çağlayan Açıkgöz, dünyanın son yıllarda sanayi sektöründe yaşanılan yapısal değişimlerden dolayı hızlı bir değişim sürecine girdiğini belirtti. Açıkgöz, “Bu süreç içerisinde özellikle gelişmiş ülkelerin imalat sanayilerinde teknoloji hızlı bir gelişme göstermiş ve Ar-Ge faaliyetleri ile elde edilen sonuçların ticarileştiği modern ve bilgi teknolojilerinin uygulandığı sistemler benimsenerek, sadece ham madde ve emeğe dayalı üretim metotları terk edilmiştir.

 

 

Dolayısıyla ekonomilerin mukayeseli üstünlüğünü artık teknolojik yapılar belirler hale gelmiştir. Bu yüzden insan kaynaklarının son teknolojik yeterliliklere sahip olması çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti  Devletinin orta vadeli resmi programında "İstihdamı artırmak için istikrarlı büyüme ortamını sağlayacak politikaların yanı sıra iş gücünün niteliğini, iş gücü piyasasının esnekliğini ve iş gücüne katılımı artıracak politikalara ağırlık verilecektir" denilmektedir. TR41 Bölgesinin, ülkemizin başlıca sanayi merkezlerinden biri olması sebebi ile basta sanayi sektörü olmak üzere birçok alanda mesleki eğitim almış kalifiye iş gücüne yoğun bir talep bulunmaktadır.

 

 

Bu ihtiyacın karşılanması amacıyla bölgemizde birçok mesleki ve teknik eğitim kurumu bulunmasına rağmen eğitim programlarının teknolojik alt yapı ve uygulamaya yönelik eksikliği, bu eğitim kurumlarından mezun olan kişilerin üretim süreçlerini öğrenmesi ve etkin bir şekilde süreç içinde yer almasının çok uzun zaman alması sürekli dile getirilen bir husustur. Dolayısı ile mesleki ve teknik eğitim almış iş gücünün aynı zamanda uygulama yönünün geliştirileceği faaliyetlere, eğitim merkezlerine ve bu merkezlerin geliştirilmesine ciddi ihtiyaç bulunmaktadır. Bu ihtiyaçtan yola çıkılarak; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan’ın konuya olan duyarlılığı neticesinde, üniversite adına önerilen "Endüstriye Dayalı Mesleki Eğitim Merkezi" projesi BEBKA tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur” dedi.

 

 

  “200 ÖĞRENCİYE MESLEKİ EĞİTİM KURSLAR VERECEK”

 

  Doç. Dr. Açıkgöz, proje kapsamında; Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksekokuluna kayıtlı 200 öğrenciye ve proje iştirakçilerinden olan Bilecik 1.Organize Sanayi Bölge Başkanlığı (OSB) ve Bilecik Üniversite Sanayi İşbirliği Derneğinin (ÜSİD) iletişime geçeceği OSB’de faaliyet gösteren işletmelerde çalışan 50 teknik personele Hidrolik, Pnömatik, PLC, Mekatronik, Robotik gibi otomasyon alanlarında endüstriye yönelik mesleki eğitim kursları düzenleyeceklerini belirtti. Açıkgöz, “Katılımcılara kurs sonunda katılım belgeleri/sertifikaları verilecektir. Endüstriye Dayalı Mesleki Eğitim Merkezinin(EDMEM) amaçları ise; bölgenin, yenilik, verimlilik ve kalite odaklı gelişmesine, bilgi ve teknoloji üretimine, iş gücü niteliğinin artırılmasına yönelik üniversite ve sanayi işbirliklerinin ve ortak kullanım alanlarının kurulmasını ve geliştirilmesini sağlamak. Bilecik ilinde üniversite düzeyinde yetiştirilen mevcut teknik elemanların iş gücü piyasası ve işletmelerin gelecekteki talepleri ile uyumlu olacak şekilde eğitilebilmesi bakımından üniversitenin teknoloji odaklı mesleki eğitim alt yapısına destek vermek. Bilecik sanayisinde çalışan teknisyenlerin, teknikerlerin, mühendislerin ve üniversitemiz bünyesinde eğitim alan teknik program öğrencilerinin iş gücü niteliğinin artmasına yönelik mesleki eğitim kursları düzenlemek, Üniversite sanayi işbirliği kapsamında; bölgedeki endüstriyel kuruluşların teknoloji odaklı ihtiyaçlarını ve çalışmalarını destekleyecek uygulamalı Hidrolik-Pnömatik, PLC Otomasyon, Mekatronik, Robotik gibi alanlarında endüstriye yönelik mesleki eğitim programlarının geliştirilmesi ve eğitimlerinin verilmesini sağlamak, ortak projeler yürütülmesi gibi etkinliklere öncülük etmek ve Sanayi kuruluşları, diğer özel ve kamu kuruluşları ile işbirliği yaparak sorunlarının çözümüne yönelik eğitimlerle destek sağlamaktır” diye belirtti.

  Ayrıca Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, merkezin açılışı ve kursların başlama tarihinin 2015 Mart ayının ilk haftası gibi planlanmakta olduğu da belirtildi.

Son Güncelleme: 06.01.2015 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle