BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 MEZUNLARINI VERDİ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından 2013-2014 akademik yılında mezun olan öğrenciler için tören yapıldı.

20 Haziran 2014 Cuma 15:37
6259 Okunma
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 MEZUNLARINI VERDİ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından 2013-2014 akademik yılında mezun olan öğrenciler için tören yapıldı.

 

 

Bilecik Edebali Stadyumunda gerçekleşen mezuniyet töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. İstiklal Marşının okunmasının ardından Osmaneli Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Zülfikar Karakurt, Necip Fazıl Kısakürek’ten Sakarya Türküsü adlı şiiri seslendirdi. Törende ilk olarak konuşma yapan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Öğrenciler için bugünün önemli olduğunu belirtti. Nayır, “Eğitim alan pozisyonundan çıkıp artık hizmet eden belki eğitim veren pozisyonuna geçeceksiniz.

 

 Biz il olarak üniversiteden beklentilerimizi bu genç taze üniversitemizden fazlasıyla almaya başladık. Şimdi sıra sizlerde. Sizlerden beklentileri hem ülkemiz adına hem de aileniz adına inanıyoruz ki gittiğiniz her yerde sizlerde üniversiteniz gibi sizlerden beklentileri tam olarak vereceğinize benim inancım tamdır. Bu konuda bizi yanıltmayacağınıza sonsuz inanıyorum. Bir düşündüm bende 31 sene önce sizler gibi mezuniyeti yaşamıştık. Ama zaman çok çabuk geçiyor sizlerde önünüzdeki dönemin çok uzun olacağını düşünmeyin.

 

 

 Öğle bir hayat içerisine gireceksiniz öğle bir çark sizi alıp götürecek ki yıllar su gibi akacak belki burada yaşadığınız arkadaşlıkları, burada edindiğiniz dostlukları ve hatıraları bizler gibi ileride ki törenlerde sizlerde hatırlayacaksınız. Temennim niyazım şu ki burada geçirdiğiniz sağlıklı günleri gibi görev aldığınız yerlerde de Bilecik’imizi unutmadan, arkadaşlıklarınızı unutmadan bu ülkemize laik olduğu en iyi hizmeti verip hayatta başarı olup ailelerinizin bugün olduğu gibi her zaman gururu olun” dedi.

 

 

  Daha sonra kürsüye çıkan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, çocuklarını evlendiren ana ve baba duygusunu yaşadığını belirtti. Özcan, “. Onları yeni bir hayata uğurluyoruz. Çocuklarını ciğerparelerini bu kadar yıl süresince bizlere emanet eden anne ve babalara saygılarımızı sunuyoruz. Çocuklarımız burada sadece teknik bilgiler ile donatılmadılar. Çocuklarımız burada aynı zamanda Müslüman bir Türk evladına yakışan değerler ile mücehhez oldular. İşlerinde yetiştikleri bu kutsal topraklarda bir kutlu rüyanın gibi çınarın dalları gibi bugün 2Bin 700 evladımızı dünya satına vatan satına ülkesine, milletine hizmet etsin diye gönderiyoruz. Allah bahtlarını açık eğlesin.

 

 

 

 Bundan 4-5 sene önce burada bir ağaç dikildi. Tüm Bilecik halkının katkılarıyla, Devletimizin, Hükümetimizin katkılarıyla işte bu tablo ortaya çıktı. Her sene 2 Bin 500, 2 Bin 700 öğrencimizi insanlığa hizmet etmek üzere uğurluyoruz. Bu vesile ile bu acılı coğrafyanın kahrını çeken bu çilekeş insanların, acılarına merhem olsun diye dualarla gönderiyoruz. Balkanlarda, Kafkaslarda, Orta Asya’da, Dünyanın her yerinde bizden şifa bekleyen, imdat bekleyen tüm insanlara şifa olsun, huzur olsun, barış olsun diye onları uğurluyoruz. Bu evlatları yetiştiren anne ve babalara tekrar teşekkür ediyor, bize bu desteği veren herkese minnet ve şükranlarımızı arz ediyoruz. Bahtları ve tahlilleri açık olsun, Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.

 

 

 Konuşmaların ardından kürsüye 2009-2010 mezunlarından olan Pazaryeri Kaymakamı Eyüp Kaykaç, mezun olduğu Üniversitenin mezuniyet törenine kaymakam olarak katılmaktan hoşnut olduğunu belirten Kaykaç, “4 yıl önce burada otururken dereceye giremediğimiz için konuşamamış ve bu benim içimde uhde olmuştu. Burada şimdi konuşarak bu uhde içimizden kalktı. Ben ilk başladığımda üniversiteye arkadaşlarımızla söyle dedikodu yapıyorduk. Üniversiteye ilk geldiğimizde hayal kırıklığı yaşadık, şehir çok küçük, sosyal imkanları az, eskiden üniversitemiz İl Özel İdareye ait binadaydı.

 

,

 

 Bu binamı olur diye bu fiziki şartlardan şikayet ederdik.  Şimdi çok şükür Üniversitemiz 4 yıl gibi kısa bir sürede fiziki şartlarını geçerek önemli mesafe katletmiştir. Belediye Başkanım ve Sayın Rektörüme de çok teşekkür ediyorum” dedi.

 Mezuniyet töreni dereceye giren öğrencilere ödülleri verildikten sonra kep töreni ile son buldu. Mezuniyet törenine Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Zonguldak Milletvekili ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Ercan Candan, Pazaryeri Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik 2’nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ve çok sayıda öğrenci ailesi katıldı.

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 20.06.2014 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle