BİLECİK MERKEZ İL BAŞKANLIĞINA DENETİM HEYETİ GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Parti Meclis Üyesi Yaşar Seyman ile CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel Bilecik’te partililerle buluştu.

20 Nisan 2016 Çarşamba 11:25
1106 Okunma
BİLECİK MERKEZ İL BAŞKANLIĞINA DENETİM HEYETİ GELDİ
banner15

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Parti Meclis Üyesi Yaşar Seyman ile CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel Bilecik’te partililerle buluştu.  

 

 

  CHP Genel Merkezi tarafından çalışmaları yerinde denetlemek, incelemek amacıyla Türkiye'nin her bir iline 1 MYK üyesi, 1 Meclis üyesi, 1 milletvekilinden oluşan 3 kişilik denetçi gruplar gönderdi. Bu heyetten bulunan 2 kişi Bilecik’e, gelirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke ise, işlerinin yoğunluğundan dolayı gelemedi.

 

 

   CHP Bilecik İl Başkanlığı binasında yapılan toplantıda partililere seslenen CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, konuklarının ağırlamak olmanın mutluluklarını yaşadıklarını belirterek, “Ülkemizin çok kötü koşullarda yönetildiğini, Türkiye'de olan olaylara yakınen takip ediyorsunuz. Çoğumuzun utanç duyduğu olaylar cereyan etmekte ülkemize. Şimdi konuklarımız sizlere bilgilendirme yapacaktır” dedi.

 

 

  ''MECLİSTE ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU KURULMALI''

 

  İl Başkanı ardından konuşan CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Türkiye’nin çok zor zamanlardan geçtiğini ve bu zor günlerden geçerken her gün insanlık onurunun ayaklar altına alındığını gördüklerini belirtti. Adıgüzel, “Bugün Karaman'daki davanın ilk günü. Ne yazık ki biz bu olayın ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmeye çalışırken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'mız kurumu korumaya çalıştı. Bizlerin bu davaların arkasında sonuna kadar duracağımıza emin olabilirsiniz. Bizlerin CHP Grubu olarak Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonumuz var.

 

 

   Meclis çatısı altında artık bir Çocuk Hakları Komisyonu kurulması gerektiğini diğer parti üyelerin ve Meclis başkanımıza anlatacağız ve bu amaçla yasa teklifimizi hazırladık. Maalesef ki tüm muhalefetten gelen önergeler reddediliyor. Karaman'daki olay bambaşkaydı, ama sizlerin oluşturduğu kamuoyu sayesinde kendileri gelip bizlere birlikte bir araştırma komisyonu önerelim dediler. Sonrasında sayın Bakanın gösterdiği açıklamalarla gördük zaten ''dedi.

 

 

  ''ARTIK ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİNİ BİLE SÖYLEMİYORLAR''

 

  Türkiye'nin yangın yerine döndüğünü altını çizen Adıgüzel, “7 Haziran sonrası her gün şehit haberleri geliyor. Bugün ana haberleri izliyorum, artık şehitlerimizin isimlerini bile söylemiyorlar. Duyarsızlaştılar artık, sadece sayılardan bahsediyorlar. Bunlar bir sayı değil. Bunlar anne, eş, evlat, can, ülkemizin değeri. Buradan Mecliste rahatlıkla el kaldırıp el indiren iktidarın 317 milletvekilline sesleniyorum.

 

 

   Lütfen her oy verdiğinizde şehitlerimizi düşünün, iş cinayetlerine kurban gidenleri düşünün, kadınlarımızı düşünün, çocuklarımızı düşünün. Taşeronu kaldıracağız derken kiralık işçilik büroları getirip daha büyük bir dert olacaklar. Genç işsizlik oranı yüzde 30. İşsizlik derken eğitim yok staj yok çalışmıyorlar hiç bir şeyle iletişim kuramayan gençlikte Dünya'da ikinci sıradayız” dedi.

 

 

  ''SURİYELİLER GERİ DÖNMEYECEKLER''

 

  CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel konuşmasında Suriyeli göçmenlerden bahsetti. Türkiye’de 2 milyon 749 bin kayıtlı Sureliye misafirlerinin olduğu anlatan Adıgüzel sözlerine şöyle son verdi.

  “Araştırmalara göre bunlardan sadece yüzde 1'i 'ülkeme geri dönerim' diyor. Bunların 1 milyon 421 bini çocuk 850 bini eğitim çağında ve 500 bini eğitim almıyor. Bu çocuklar kara bir kuşak olacaklar, dönmeyecekler. Almanya'ya gidenlerin kaçı döndü, hiç bir göçün geri dönüşü olmaz. Hükumet geri dönecekler diyor. Yarın Bakanlar Kurulunun bir kararıyla hepsi seçmen olabilirler. İnsanların can güvenlikleri çok önemli ama hükümetin bu konuya odaklanması ve çözüm önerisi sunması gerekiyor. Hastane, istihdam bunlar büyük sorunlar, yerli halk ve Suriyeliler arasında sorunlar oluyor. Yüzde 50'si bana oy veriyor diğer yüzde 50'sini yok saymakla olmaz. Görev hepimize düşüyor.”

 

 

  ''ÇÜNKÜ BİZİM GENEL BAŞKANIMIZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK''

 

  CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Parti Meclis Üyesi Yaşar Seyman ise, Bilecik'te CHP’li kadınların bu kadar aktif olmasından çok mutlu olduğunu belirtti. Seyman, “Umudu örgütlemek lazım. Çünkü bizim Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk. Böyle bir misyonumuz var. 13 yıldır Ak Parti İktidarda 13 yıldır kurumsal birlikleri yok etmeye çalışıyorlar'' dedi.

 

 

  ''BİZ 23 NİSAN'I KUTLAYACAĞIZ''

 

  Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyada çocuklara bayram hediye eden tek ve ilk lider olduğuna hatırlatan Seymen; ''Bütün dünya çocukları buraya gelirdi. Böyle evrensel bir güzelliğimiz vardı. Bu yıl 23 Nisan'ı kutlamıyorlar. Ama biz CHP olarak kutlayacağız. Kadınlar ve gençler değişimin en önemli dinamiğidir. Ben hep buna inanıyorum. Bizler 23 Nisan'ı kutlayacağımız gibi 1 Mayıs'ı da kutlayacağız. Ben çok umutluyum'' dedi.

Son Güncelleme: 20.04.2016 11:25
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKCHPGüncel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle