BİLECİK İÇİN SÖYLE EKİBİ BİR ARAYA GELDİ

"Bilecik için söyle" projesi kapsamında Bilecik'in yöresel türküsünü Payton Geldi’yi seslendiren ekip düzenlenen yemekte bir araya geldi.

11 Eylül 2014 Perşembe 12:02
1206 Okunma
BİLECİK İÇİN SÖYLE EKİBİ BİR ARAYA GELDİ

 "Bilecik için söyle" projesi kapsamında Bilecik'in yöresel türküsünü Payton Geldi’yi seslendiren ekip düzenlenen yemekte bir araya geldi. 

 

 

 Bilecik Kent Ormanında düzenlenen programa proje yönetmeni Ayhan Çil, proje ekibi ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’da katıldı. Programda konuşan Başkan Yağcı, göreve geldiğinden bu yana belediyenin imkanları çerçevesinde Bilecik’in her türlü sorununa çözüm aramanın yanında sosyal ve kültürel belediyeciliği gereklerini de yerine getirme konusunda çaba ve gayret gösterdiklerini belirtti. Yağcı, “İlk yıllardan itibaren sokaklarımız çamurken bu şehre bir kültürel aktivite gerekir dedik ve tiyatro festivalini başlattık.

 

 

 O zamanlar salonlara seyirci bulamıyorduk, sonradan baktık ki salonlara seyirciler sığmaz oldu ve çok şükürler olsun ki hedef belirledik dedik ki 2 yıl içerisinde Kültür Kongre Merkezini yapacağız ve tekrar kaldığımız yerden tiyatro festivaline ve kültürel etkinliklere devam edeceğiz dedik, o süreci de doğru yöneterek o olayı da gerçekleştirdik. Belediyemiz olarak şuna inanıyoruz; Fiziksel gerçekleştirmeleri sağlayabiliriz, binalar yapabiliriz, yollar yapabiliriz, park, bahçeler yapabiliriz bunlar oluşacak şeyler ama bunların sürdürülebilir, yaşayabilir olabilmesi için toplumun eğitilmesi, kültürel ve sanatsal anlamda tatmin edilmesi son derece önemli”.

 

 

“BELEDİYEMİZ HER SENE 250-300 KİŞİYE KURS VERİYORUZ”

Sanatsal anlamda Belediye olarak her dönem 250-300 kişiye düzenlemiş oldukları kurslarda sertifika olan çocuklar olduğunu belirtten Yağcı, "Son yıllarda bunu daha kurumsal, daha güzel bir noktaya getirdik, arkadaşlarımızın özverili, gayretli çalışmalarıyla ve bu sene sertifika töreninde bir şey dedim. Artık Bilecik Belediyesinin müzik kursları kurs değil bundan sonra buralar okul olacak dedik. İnşallah bundan sonra buraları daha kurumsal şekilde yöneterek çocuklarımızın burada sanatçılarımızın yetişeceği okullar haline de döndürmeyi hedefliyoruz.

 

 

 Bu akşam neyi kutluyoruz. Aslında birliği, beraberliği, heyecanı, sevgiyi ve aşkı kutluyoruz, aslında memleket sevgisini kutluyoruz. Neden? Biz birlikte Bilecik’iz. Bu akşam bu yaptığımız ürünün bu kadar tutulması, herkesi tatmin etmesi, bu kadar güzel dönüşlerinin olması aslında herkes kendisinden bir lezzet kattığı için Bilecik’imizin her noktasının görüntüsüyle, her kardeşimizin özel hislerinin orada tercüme edilmesiyle ortak bir lezzet ortak bir hava oluştu ve bana son gelen verilerde 100 bine aşkın tıklama olayı gerçekleşti.

 

 

 Bu Bilecik açısından bizlerin yapmış olduğu güzel çalışma açısından son derece önemli, bu anlamda da şehrin Belediye Başkanı olarak, İl Belediye Başkanı olarak, şehrin bir insanı olarak bu şehri canından daha fazla seven bir insan olarak alın terinize, nefesinize, gönlünüze sağlık diyorum” dedi.

Düzenlenen programda katılımcılara, seslendirilen türkü ve kamera arkası çekimler izletildi.

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 11.09.2014 12:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle