BİLECİK HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ANNELER GÜNÜ PROGRAMI

Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Anneler Günü” programı düzenlendi.

13 Mayıs 2016 Cuma 08:49
1405 Okunma
BİLECİK HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ANNELER GÜNÜ PROGRAMI
   Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Anneler Günü” programı düzenlendi.  
 
 
  Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen programa Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir'in eşi Funda Eldemir, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir'in eşi Münevver Nayir, Bilecik AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
 
 
   Düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Meryem Avcu, kadınlara bahşedilen en önemli meziyetlerin başında anneliğin geldiğini ve anne olabilmenin, annelik yapabilmenin meziyetle donatılmanın ne kadar güzel bir duygu olduğunu belirtti.
 
 
   Avcu, ”Bunu da en iyi anlayan şüphesiz annelerdir. Anneler, ailenin temel direği ve toplumun da geleceğidir. Sağlam bir toplum ancak temelleri sağlam atılmış aile yapısı ile mümkündür. Anadilimizin ilk öğreticileri onlardır, onlar hayatı bize tanıtanlardır. Bu anlamda ilk annelerimiz öğretmenlerimizdir. Bizim onlardan öğreneceklerimiz hayat boyu devam eder. Hayatımıza ait güzelliklerin başında hep annelerimizin bize öğrettikleri ve bizim için yaptıkları gelir” dedi.
 

 
  “BİZLER GELECEĞİN ANNELERİNİ YETİŞTİRMENİN VERMİŞ OLDUĞU MANEVİ SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ”
 
  Meryem Avcu, konuşmasının devamında, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak kız öğrencilerin eğitim gördüğü okulda geleceğin annelerini yetiştirmenin vermiş olduğu manevi sorumluluğun bilincinde olduklarını belirtti. Avcu, ”Bizlere emanet edilen kızlarımıza manevi yönden ne kadar donanımlı bir eğitim verebilirsek gelecek nesillere bir o kadar da güçlü temeller atmış oluruz.
 
 
    Gençlerimizin geleceğimizin tohumlarıdır.  Görev yaptığımız bu topraklarda yeşermiş olan ve dünyanın dört bir yanına insanlığı, adaleti, medeniyeti götürmüş olan atalarımızı Ertuğrulları, Yavuzları, Ak Şemseddinleri, Fatihleri, Atatürkleri bizim annelerimiz yetiştirmiştir. Bizler manevi değerli olan topraklarda yaşayan hizmet verenler olarak atalarımıza layık anneler olmaya ve onlara layık geleceğin annelerini yetiştirmeye çalışacağız.
 
 
   Bizim için bütün zorluklara göğüs geren annelerimizi, yılın bir gününe sığdırdığımız “Anneler Günü ”nü kutlamanın ötesinde aslında  yılın her günü onların hayır duasını almak, elimizden geldiğince onların gönüllerini hoş tutmaya çalışmak en büyük görevimiz olmalıdır” dedi.
  Konuşmaların ardından Anneler Gününe yönelik öğrenciler tarafından hazırlanmış ''Hayme Ana'nın Kızları" adlı orotorya gösterisi yapıldı.

Son Güncelleme: 13.05.2016 08:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle