BİLECİK BELEDİYESİ YILIN SON BİRLEŞİMİNİ YAPTI

Bilecik Belediye Meclisi, yılın son birleşiminde 2017 bütçesi 72 milyon TL olarak oy birliği ile onayladı.

07 Aralık 2016 Çarşamba 09:42
2302 Okunma
BİLECİK BELEDİYESİ YILIN SON BİRLEŞİMİNİ YAPTI

     Bilecik Belediye Meclisi, yılın son birleşiminde 2017 bütçesi 72 milyon TL olarak oy birliği ile onayladı.

 

 

      Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığında Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda 10 gündem maddesi görüşüldü. Aralık ayı toplantısının ilk gündem maddesi olarak 2017 yılına ait Performans Programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşüldü. Gündem maddesi hakkında Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk bilgi verdi. Görüşülen 2017 Performans Programı oy birliği ile kabul edildi.

 

 

      Gündemin ikinci maddesi olarak 2017 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşüldü. Bu raporda bütçe kararnamesinin tek tek okunması ile oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesi 2017 yılında uygulanacak ücret ve tarifeler ile ilgili Ücret ve Tarife Komisyonu raporunun görüşülmesi oldu. Bu gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

 

     Gündemin dördüncü maddesi olarak ise 2017 yılında uygulanacak kira bedelleri ile ilgili Kira Tespit Komisyonu raporu görüşüldü. Oy birliği ile kabul edilen bu madde ile Bilecik Belediyesine kiracı olanların kira fiyatlarında yüzde 10 artış sağlanacak olup, 10 yıldır kiracı olanların ihaleleri Şubat ayında gerçekleştirilecek. Bilecik Pelitözü Göleti’nde bulunan kiracıların ise kira oranlarını yüzde 50'yi geçti. Bu oranlara göre 970 lira kirası olan dükkanların kirası bin 500 lira oldu.

 

 

   Gündemin beşinci maddesi Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ ile oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a “Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı’’ verilmesi konusunun görüşülmesi oldu. Bu gündem maddesi hakkında Cumhuriyetçi Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grup sözcüleri onaylarını dile getirirken, gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

 

 

  Gündemin 6’ncı, 7’nci, 8’nci ve 9’uncu maddelerinde Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Ücret ve Tarife Komisyonu, Kira Tespit Komisyonuna üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi bulundu. CHP’den istifa eden bağımsız Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Yeşil’in istifası üzerine bu komisyonlarda değişim gerçekleşmesiyle, Meclis Başkanı Selim Yağcı komisyonların aynı şekilde kalmasını önerdi. Bu önerinin herkes tarafından onaylanması ile bu gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

 

 

      Son gündem maddesi olarak imar konuları görüşüldü. Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, meclis üyelerini imar konuları hakkında bilgilendirdi. İmar konuları da oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin bitmesi üzerine ilave olarak Raşat Trafik Çözümleri A.Ş tarafından 2 adet traktörün belediyeye hibe etmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

 

   MHP Grubundan gelen soru önergeleri konuşuldu. Soru önergelerini yanıtlayan Başkan Yağcı, ilk olarak otopark konularını değerlendirdi. Otoparkın şuan Bilecik’te önemli bir sorun olduğunu belirten Yağcı, “Belediye Başkanlığı olarak biz de ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Otoparkı ihaleye çıkardık ama ihale komisyonumuz tarafından iptal edildi. Önümüzdeki günlerde ihaleye hızlı şekilde bir daha çıkaracağız. Eski Tekel Deposunun bulunduğu yere ilk otoparkımızı oraya yapacağız. Daha önceden de belirttiğimiz şekilde Seven Çarşı’sının olduğu yere de bir otopark yapılacak. Onu da maliyeyle görüşme içerisindeyiz.

 

 

    Adliye’nin önündeki alana da bir otopark alanı düzenlemesi yapacağız. Böyle 3 alana yaparak otopark sıkıntısını çözeceğiz bizim zaten sıkıntımız merkez noktasında oldukça yoğun. Bununla birlikte önümüzdeki günlerde Vakıflar Bankası’nın bulunduğu bölgede de süreli ve paralı park uygulamasına geçeceğiz. Bunları tabi Trafik Komisyonumuzla görüşerek otoparkları da yaptıktan sonra kendi şirketimiz üzerinden işletmeyi düşünüyoruz.

 

 

    Otopark yapmak kolay ama o otopark kullanım ücretlerini hemşehrilerimize yansıttığımızda oda ayrı bir şey. Şuan Türkiye’nin hiçbir yerinde 1 liraya otopark yok ama hala 1 lirayı ödemekten çekinen insanlarımız var. Bu alışkanlığın oluşması lazım. Aynı kişi gidip Eskişehir’de 10 lirayı, 5 lirayı çok rahat şekilde veriyor. Bu biraz da zaman içerisinde alışmamıza bağlı diye düşünüyorum” dedi.

 

 

  İkinci soru önergesi olarak ise sivil toplum kuruluşlarının yer sıkıntılarına değinildi. Seven Çarşısı’nın sivil toplum kuruluşlarına oldukça yoğun bir yer verdiğini belirten Yağcı, plan ve projelerinin içerinde bulunan bir sorun olduğunu belirtti.

 

 

    Başkan Yağcı 3 Aralık Dünya Engelliler günü, 5 Aralık Atatürk’ün Bilecik’e gelişinin yıl dönümüne değinerek 5 Aralık Kadın Hakları Günü için de kadın belediye meclis üyelerine çiçek takdim etti. MHP Belediye Meclis Üyesi Pervin Taşçı’nın mazereti dolayısıyla çiçeği MHP Grup Sözcüsü Soner Olgun’a vermesi mecliste esprilere neden oldu.

 

 

     Öte yandan CHP’den istifa eden artık bağımsız olan Erdoğan Yeşil’in mazeret sunarak meclise gelmemesi gözlerden kaçmazken, Bilecik Belediyesinin 2017 yılı bütçesi 72 milyon oy birliği ile onaylandı.

Son Güncelleme: 07.12.2016 09:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle