BİLECİK ANAOKULU MİNİKLERİNDEN MUHTEŞEM GÖSTERİ

Bilecik Anaokulu öğrencileri, ''Miniklerin Dilinde Türküler" projesi kapsamında muhteşem bir gösteri düzenlediler.

27 Nisan 2016 Çarşamba 11:20
1969 Okunma
BİLECİK ANAOKULU MİNİKLERİNDEN MUHTEŞEM GÖSTERİ

   Bilecik Anaokulu öğrencileri, ''Miniklerin Dilinde Türküler" projesi kapsamında muhteşem bir gösteri düzenlediler.

 

 

    Bilecik Anaokulu'nda okuyan 5-6 yaş arası öğrencilerin yöresel türküleri seslendirdiği ''Miniklerin Dilinde Türküler" projesi, okulun gösteri salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programa Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir'in eşi Münevver Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın eşi Fatma Yağcı, öğrencileri velileri ve öğretmeleri katıldı.

 

 

    Miniklere kültürel değeri aşılamak, türküleri sevdirmek, unutturmamak adına düzenlenmiş projede minikler seyircilere kahkaha dolu renkli zamanlar yaşattı. Programda ilk olarak sahneye 5 yaş kelebekler sınıfı sahneye çıkarak koro eşliğinde Bağçelerde Börülce, Nar Tanesi, Atabarı, Kayabaşına ve Yoğurt Koydum Dolaba adlı türküleri seslendirdiler. Yoğun alkış alan Kelebekler sınıfının ardından, 6 yaş Minik Yıldızlar Sınıfı sahne aldı.

 

 

   Minik Yıldızlar Sınıfı korosu sırasıyla; Mavili Mor Çiçek, Dere Geliyor, Ayva Çiçek Açmış, Entarisi Dım Dım Yar ve Kızılcıklar Oldumu türkülerini seslendirdiler. Son olarak 6 yaş Uçan Balonlar Sınıfı sahne alarak, Hey Onbeşli, Çay Elinden Öteye,Aynalı Körük, Osman Ağa ve Dane Dane Benleri adlı türküleri seslendirdiler.

 

 

   Minikler türküleri sonrası  hep beraber sahneye çıkarak seyirciyi selamladılar ve seyirciler tarafından uzun süre alkışlandılar.  

 

Son Güncelleme: 27.04.2016 11:20
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKAnaokuluGüncel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle