BİLAL ERDOĞAN 2 BİN 23 GENÇ “DİRİLİŞ GEZİSİ” KAPSAMINDA BİLECİK’E UĞURLADI

Esenler Belediyesi 2 bin 23 genci, Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı Bilecik ve Söğüt'e düzenlenen geziye yolcu etti.

13 Nisan 2017 Perşembe 10:09
920 Okunma
BİLAL ERDOĞAN 2 BİN 23 GENÇ  “DİRİLİŞ GEZİSİ” KAPSAMINDA BİLECİK’E UĞURLADI
banner15

  Esenler Belediyesi 2 bin 23 genci, Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı Bilecik ve Söğüt'e düzenlenen geziye yolcu etti. 

 

 

  Esenler Belediyesi, bilgili ve erdemli nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla 2 bin 23 genci ‘’Diriliş Gezisi’’  kapsamında Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı Bilecik ve Söğüt'e götürdü. 2 bin 23 genç, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan tarafından yolcu edildi. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Bilal Erdoğan, uğurlama töreni öncesinde gençlere hitap etti.

 

 

 21'inci yüzyılın bizim yüzyılımız olması için ecdattan güç alınması gerektiğini ifade eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Her sene bu meydandan binlerce kardeşimizi Çanakkale'ye yolcu ediyor, uğurluyorduk. Dedik ki bu sene yönümüzü biraz da Söğüt’e çevirelim, Bilecik’e doğru çevirelim.

 

 

 Çünkü şunu anladık ki, Akif’in ifadesiyle tarih tekerrür etseydi ibret alınır mıydı diyor ya, ibret alınmadığı için tarihin yeniden tekerrür ettiğini, dünkü haçlıların, dün Osmanlı için hangi kuşatmaları yapmaya kalktılarsa, bugün onların mirasını taşıyan bizler için de aynı kuşatmalar için yollara çıktıklarını, yollara revan olduklarını gördüğümüzde bize yeniden Osmanlı'yı hatırlamak, yeniden Osmanlı gibi büyük bir medeniyetin varisleri olduğumuzu hatırlayıp o ecdadımızdan güç alarak, enerji alarak 21. yüzyıla mührümüzü vurmak, 21'inci yüzyılın bizim yüzyılımız olması için güç toplamamız gerektiğini yeniden anladık’’ diye konuştu.

 

 

 15 Temmuz ve 16 Nisan arasındaki ilişkiye dikkat çeken Bilal Erdoğan ise, “15 Temmuz bizim zafer gecemizdi, şehadet gecemizdi, bu topraklar üzerinde gözleri olanların, planları olan işgalcileri bozguna uğratma gecemizdi ve bu millet Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda yaşattığı ruhu 15 Temmuz’da yeniden bütün dünyaya gösterdi. 15 Temmuzla hesaplaşmamız için darbeci zihniyetlerin ve darbecilerin, dikta heveslilerinin yazdığı anayasalarla hesaplaşmamız gerekmez mi? 15 Temmuzla hesaplaşmak mahkemede biter mi? Bir daha tekrarı olmaması için yönetim sistemimizde gerekli  önlemleri almamız gerekmez mi?’’ ifadelerini kullandı.

 

 

Gençler, Atalarını ziyaret edecek

 

  Diriliş Gezisi nedeniyle mutlu ve heyecanlı olduklarını belirten bir öğrenci, “Çok heyecanlıyız. Ecdadımızın doğduğu toprakları, Osmanlı Devletimizin kurucusu  Osman Bey’in babasının yaşadığı yerleri göreceğiz. Belediyemize teşekkür ediyoruz bize bu fırsatı tanıdıkları için. Mutlu ve heyecanlıyız’’ diyerek duygularını ifade etti.

 

 
  Esenler'den yola çıkacak gençler, Diriliş Gezisi'nin ilk durağı olan Bursa Ulu Cami'de sabah namazı kılacaklar. Kafile, daha sonra Bilecik ve Söğüt'te Şeyh Edebali Türbesi ile Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret edecek. Diriliş Gezisi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı'nın katılacağı bir program da düzenleneceği bilgisi paylaşıldı.

Son Güncelleme: 13.04.2017 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle