BİEN SERAMİKTEN ÖZEL OKULLARI ARATMAYACAK ÖĞRENME MERKEZİ

Bilecik Balahatun Anaokulu’nda BİEN Seramik tarafından yaptırılan ve özel okullardan daha iyi bir donanıma sahip olan Öğrenme Merkezi hizmete girdi.

13 Kasım 2015 Cuma 13:57
5653 Okunma
BİEN SERAMİKTEN ÖZEL OKULLARI ARATMAYACAK ÖĞRENME MERKEZİ

  Bilecik Balahatun Anaokulu’nda BİEN Seramik tarafından yaptırılan ve özel okullardan daha iyi bir donanıma sahip olan Öğrenme Merkezi hizmete girdi.

 

 

  Bilecik’te faaliyet gösteren BİEN Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan, genç yaşta vefat eden kız Meliha Ercan’ın anısına Balahatun Anaokuluna 5 sınıftan oluşan ve içerisinde kütüphane, drama atölyesi, müzik atölyesi, fen ve doğa atölyesi ile sanat atölyesi bulunan bir Öğrenme Merkezi yaptı. Düzenlenen törenine Bilecik Vali Ahmet Hamdi Nayir, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, protokol üyeleri, BİEN Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan, eşi Mine Ercan, Şirket Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ercan, okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

 

  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Balahatun Anaokuluna Müdüresi Sevim Çalışkan, okul öncesi eğitim okul öncesi yıllarını yaşama en iyi başlangıç yeri olarak değerlendiriyor ve bu konuda ciddi çalışmalar yapıldığını belirtti. Çalışkan, “Düşündüğümüzde okul öncesi çağındaki çocuk bilimsel anlamda, sosyal anlamda, duygusal anlamda, zeka anlamında gelişime en açık olduğu dönem ve bu dönemin çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Yapılan araştırmalarda okul öncesi eğitimi alan çocukların almayanlara göre daha başarılı olduğu görülmüştür.

 

 

 Bu nedenle bizim okul öncesi eğitim kurumlarında nitelik olarak kaliteyi artırmamız gerekiyor. Çocuklarımızı ilgilendiren her şey Balahatun olarak bizi de ilgilendiriyor. Çocuklarda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Onlara çok iyi bir eğitim ortamı hazırlamak. Onların gelişimlerine katkıda bulunmak. Yeniliklerini keşfetmek, sadece yeteneklerini keşfetmek yetmiyor. Keşfettiğimiz yetenekleri geliştirme zorunluluğunda hissediyoruz kendimizi.

 

 

 Biz okulumuzda öğrenme projesi yapıyoruz dedik ve bu konuda maddi ve manevi desteğini her zaman hissettiğimiz ilimizin en büyük sanayi kuruluşlarından BİEN Seramik’ten bize destek olmalarını istedik. Projemizin ana amacı okul öncesi eğitimde yenilikçi uygulamalar kullanarak hizmet kalitesini artıran bir proje merkezi kurduk.

 

 

 Öğrenme Merkezini okulumuzun beşinci katında beş adet sınıfın kütüphane, drama, müzik, fen ve sanat merkezine dönüştürdük. Bu merkezlerde yaklaşık 150 öğrencimiz yararlanacak. Ben buradan bize yapmış olduğu maddi ve manevi desteklerinden dolayı BİEN Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan'a, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ercan'a teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

  “ANNEM İLK BURAYA GELİNCE ÇOK HEYECANLANMIŞ”

 

  BİEN Seramik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ercan ise konuşmasında, okul müdüresinin kendilerine güzel bir proje ile geldiğini anlatarak, “Bize projeyi getirdiğinde biz de annemize götürdük. ‘Anne böyle birşey talep ediliyor ne yapalım?’ dedik.

 

 

 Annem ilk buraya geldikten sonra müdürümüz onu öyle bir heyecanlandırmış ki dedi bize ‘onun talebini de geçelim daha fazlasını yapalım’ dedi. Çok daha güzel şeyler birlikte yapıldı. Annem de sağ olsun daha önce de kaybettiğimiz ablamız adına yapalım istedik.

 

 

 İnşallah biz burada belki küçük bir yerden başladık. Ama ailemizin de görüşü, Nurullah beyin de görüşü annemin de görüşü biz çok daha büyük yerler yapmak istiyoruz. Bunu ailemiz adına valimize de söylemek istiyoruz. Bozüyük'te de okulumuzu yapmak için bekliyoruz. Bunları ne kadar arttırırsak o kadar geliştiririz. Biz sanayi olarak sadece kendimize değil bu topluma bir şeyler katmalıyız.

 

 

 Ama katarken de bizim tek isteğimiz demokrasinin bize destek vermesi ve müdürümüz gibi onlar bizi heyecanlandırdıkça biz de daha güzel işler yapalım. İnanın bu aile bunları yapmak için hazır bekliyor, uğraşıyor, ama hep beraber sizlerinde desteğiyle inşallah daha güzel şeyler yaparız. Ben burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu bir başlangıç olur diyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

  “BİEN SERAMİK TARAFINDAN 5 ADET SINIF VE 3 ADET LAVABONUN YENİLENDİ”

 

  Son olarak söz verilen Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, katkılarından dolayı BİEN Seramik'e teşekkür ederek, "Rahmeti Rahmana kavuşmuş olan kızlarına da Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bu hayırlı hizmetler vesilesiyle onlarında amel defteri kapanmayacak. Bu yaptıkları hayırlar sayesinde onlar da bizlerin dualarını almaya devam edecek. Bizlere ve Bilecik eğitimine olan katkılarınızın devamını diliyorum.”

 

 

  Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak'ın konuşmasının ardından Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nair, BİEN Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan plaket eşi Mina Ercan'a çiçek taktim etti.

 

 

  Okulun öğrencileri tarafından şiir, korosu ve gösterilerini ardından Öğrenme Merkezi’ni açılışını gerçekleştirdiler. Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in minik öğrencilerle yakından ilgisi ve Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan gazetecilere limonata ikramları gözlerden kaçmadı.

 

 

  Öte yandan BİEN Seramik Yönetim Kurulu Başkan Nurullah Ercan eşi Mina Ercan’ın açılışta duygulanarak ve gözyaşlarını tutamadı.

 

 

 

Son Güncelleme: 13.11.2015 13:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle