“BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ KURAN KURSU TALEBELERİ GİBİ ORADA OTURUYORLAR”

Geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediye Eylül ayı meclis gündemine alınan ve oy çokluğu ile ihale usulü satışı onaylanan merkez Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Belediye dükkanları hakkında, o dükkanları yapan dönemin Belediye Başkanı Mehmet Seven satış durumunu değerlendirdi.

05 Eylül 2014 Cuma 10:29
2147 Okunma
“BELEDİYE MECLİS  ÜYELERİ  KURAN KURSU  TALEBELERİ  GİBİ ORADA  OTURUYORLAR”
banner15

 Geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediye Eylül ayı meclis gündemine alınan ve oy çokluğu ile ihale usulü satışı onaylanan merkez Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Belediye dükkanları hakkında, o dükkanları yapan dönemin Belediye Başkanı Mehmet Seven satış durumunu değerlendirdi.

 Seven, 1984-1987 yıllarında arasın Bilecik Belediye Başkanlığı yaptığı ve o dönemlerde Bilecik’e Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan dükkanlar, Seven Çarşısı ve buna benzer çoğu işyerlerini Bilecik’e kazandırdığını söyledi. Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan dükkanların satışını öğrendiğinde , oranın ne şekilde gündeme geldiğini, ne konuşulduğunu, ne tartışıldığını bilmediğini belirten Seven, “Benim zamanımda orası yeşil alandı biz hatta o dükkanları bile kanunsuz olarak yaptık. Şuandaki durumunu bilmiyorum, orayı bir imar parseli alanına getirdiler mi? 7-8 dükkan bir kahvenin olduğu bir yer orası”.

 

 

“KAZIK PLAZA GİBİ 2 DÜKKAN FİYATINA GİTMESİN”

Belediye Başkanının kazık plazayı verdiği gibi aynı hataya düşmesinin istemediğinin belirten Seven, “Biliyorsunuz orada bir kazık plaza yapıldı ve 2 dükkan fiyatına gitti. Yol üzerinde yüzde 50 kat karşılığına verilirken en azından orada da yüzde 50 ile müteahhit verilseydi olmaz mıydı. Bugün o bloğun biri belediyenin olmuş olacaktı. Orada yaşanan rant olayı burada da olacaksa kesinlikle bende buna karşı olurum neticede orada bulunan mevcut esnaflarımız var kirası çoktur azdır bilemem burası yeşil alandır burayı imara sokup tekrar oraya bir bina dikilmesi hususunda bir varsayım varsa böyle bir şey düşünüyorlarsa burayı vereceklerse yanlış olur.  Biz o dükkanları bile ben kişisel yaptırımlarımla ortaya koyduk dönemin Valisiyle birbirimize girdik falan haklılardı yani ama o gününde ihtiyacı olan şeyleri de yapmak zorundaydık. Burada geçici bir ruhsatla orada yapılan imar inşaat geçicidir. Oranında kaldırılarak oranın bir park cep haline getirilmesi gerekir. Orayı sat burayı sat değerinin altında sat bu Bilecik halkının yerleri bunların güzel yorumlamadan çiğnemeden kamuoyuna yaymadan satılması yanlış”.

 

 

“BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ KURAN KURSU TALEBELERİ GİBİ ORADA OTURUYORLAR”

 

Belediye Meclisinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Meclisinden bir farkı olmadığını Meclis üyelerinin Kuran kursu talebeleri gibi orada oturduklarını söyleyen Seven, “ Mecliste yaptıkları bir şey de yok satılsın birileri bir şeyler yapmış niye satılsın. Siz bir şeyler yapın bir inşaat firması kurun bir inşaat şirketi kursun Belediye kendisi yapsın bu işleri madem bir para temin edilecek bundan daha güzel yerler olamaz. Meclis üyeleri  orada toplanıyorlar “On dönüm bostan yan gel Osman” gelsin çaylar kaldır elini, indir elini ondan sonra bu işler iki dakika içinde bitiriliyor. Ondan sonra dedikodu faslına geçiliyor. Yok öyle miydi, yok böyle miydi, falan açıkça Başkanımız hacca ve umreye gitmeden önce o işleri açıklasın kamuoyu da bir şeyleri bilsin ne olup olmadığı konusunda” dedi.

 

Son Güncelleme: 05.09.2014 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle