BAŞKAN YAĞCI, KURTULUŞ ETKİNLİKLERİNE SON NOKTAYI KOYDU

Bilecik’in 6 Eylül Düşman İşgalinden Kurtuluşun 92. yıl etkinlikleri kapsamında, program neden sade bir şekilde kutlanıyor sorusunu Başkan Yağcı yanıtladı.

04 Eylül 2014 Perşembe 07:35
1428 Okunma
BAŞKAN YAĞCI, KURTULUŞ ETKİNLİKLERİNE SON NOKTAYI KOYDU
banner15

 Bilecik’in 6 Eylül Düşman İşgalinden Kurtuluşun 92. yıl etkinlikleri kapsamında, program neden sade bir şekilde kutlanıyor sorusunu Başkan Yağcı yanıtladı. 

 

 

 Yağcı, kuruluş ve kurtuluş günü etkinlik programının biraz daraltıldığını söyledi. İçişleri Bakanlığının bu çerçevedeki kutlamaları anma günün olarak kutlanılmak istediği belirten Yağcı, " Bu kutlamalar geçen zaman dilimleri içerisinde biraz daha dar kapsamlı oluyor. Bizde onun farkındayız ve bu program dahiline bizde mehter gösterileri ekleyerek biraz daha canlandıracağız. Ama böyle kurtuluş etkinlikleri tavsiye edilen önerilen programlar çerçevesinde biraz daha dar kapsamlı geçiştiriliyor. Bizde daha önceki dönemlerde gerçekten 3 gün kurtuluş etkinliklerini yaptık ama mevsimin ters günlerde olması Söğüt törenlerinin arifesinde olması sebebiyle açıkçası; sanatçı dışında başka programlara çok büyük ilgi ile karşılaşmadık. Halkımızda bu anlamda atçılık yaptık, güreşler yaptık, halk oyunları yarışmaları yaptık yani birçok etkinlik yaptık. Fakat ilk dönem özellikle 2004-2009 arası yaptığımız şeylerde maalesef halkımız çok fazla ilgi göstermedi. Yani olmayan, talep olmayan bir şeyde de çok zorlayarak kaynak enerji ve mesai israfına gerek yok. Biz kurtuluştan ve kurtulmaktan son derece mutluyuz. Allah tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi nur içinde yatırsın. Bu konuda rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Yani onları dualarla anmak istiyoruz ama bu olay tamda okulların açılmasından önce falan olunca çok fazla etkinlik olmuyor. Devamında da söğüt şenlikleri olduğu için ve son yıllarda bu konudaki genelgelerle kurtuluş etkinlikleri biraz daha dar kutlanması ve birçok törenlerin biliyorsunuz konseptleri değişti. Bu kapsam içerisinde bizde bunu yapıyoruz. Kaldı ki bu programlar İl Valiliği bünyesinde düzenleniyor. Biz bize verilen görevleri biz bu anlamda yapıyoruz. Bu programlar İl Valiliği bünyesinde oluşan bir komisyon aracılığıyla Valilik, Belediye ve komisyondaki diğer kurumlarla iş birliği içerisinde yapılıyor. Böyle bir karar alınmış bizde bunu uyguluyoruz” dedi.

 

Son Güncelleme: 04.09.2014 07:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle