BAŞKAN YAĞCI, HALK EKMEĞİ VE HALK PİDESİ FİYATLARINI AÇIKLADI

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Halk Ekmeği satış noktası yaptığı prefabrik büfede yarın pide ve ekmek satışına başlanacağını bildirerek, pidenin 1 TL ekmeğin 50 kuruşa satılacağı söyledi.

26 Haziran 2015 Cuma 11:06
2820 Okunma
BAŞKAN YAĞCI, HALK EKMEĞİ VE HALK PİDESİ FİYATLARINI AÇIKLADI

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Halk Ekmeği satış noktası yaptığı prefabrik büfede yarın pide ve ekmek satışına başlanacağını bildirerek, pidenin 1 TL ekmeğin 50 kuruşa satılacağı söyledi.

 

 

  Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, makamında yaptığı açıklamada, göreve geldikleri 2004 yılından bu yana hemşehrilerinin her yerde her olayda her konuda Bilecik Belediye Başkanlığı ve Belediyenin  imkanlarıyla hizmet etme çabası ve gayreti içinde olduklarını söyledi. 12 yıldır hemşehrilerimiz ile birlikte bir çok güzelliğe iyiliğe güzel olaylara imza attıklarını belirten Yağcı, “Ramazan ayında yardımlaşma birlik beraberlik çok daha ön plana çıkmakta. Bu çerçevede de Belediye Başkanlığı olarak yıllardır yaptığımız artık geleneksel hale gelen iftar programlarımızda aynı şekilde devam ettiriyoruz. Şehir merkezinde kültür merkezimizde iftar veriyoruz yaklaşık 700 kişiye her akşam iftar veriliyor.

 

 

Bu sene bir güzelliği daha ortaya çıkardık ve iftarla birlikte artık sahur programlarına da başladık ve sahurda orada veriyoruz. Burada farklı bir atmosferde ve farklı bir ortamda sahur yapmak isteyen tüm hemşehrilerimizi kardeşlerimizi de buraya davet ediyoruz. Belediyemizin yapmış odluğu sosyal yardımlarda bu sene farklılık oraya getirdik. Sosyal yardımlarda artık torba paket götürme yerine yardım kartlarıyla ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım kartlarını kendilerine tevdi ederek istedikleri o kartları ilgili marketine alışveriş merkezine giderek kendilerine istediklerini almış olacaklar çocuğuna istediğini alma fırsatını tanıyalım dedik” dedi.

 

EKMEK 50 KURUŞ PİDE 1 TL OLACAK

  

 Başlayacak olan uygulama ile ekmeğin 50 kuruş, pidenin ise 1 TL olacağını dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

  ''Biliyorsunuz ilk önce şehrin merkezindeki aile çay bahçesinde bir değişikliğe giderek, burayı Bilecik Belediyesi Sosyal Tesisleri Çay Bahçesi adı altında vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Vatandaşlarımız burada daha kaliteli ve uygun fiyatlarda bir hizmet alacaklar. Onun yanına da bir büfe oluşturduk. İlk olarak orada başlamak üzere Bilecik'imizde de ucuz ekmek ve pide satışlarına yarından itibaren başlıyoruz. Bilecik  Belediyesi olarak belediye halk ekmeği olarak sunacağımız bu ekmeğin fiyatı 50 kuruş olacak. Pidemiz de 1 lira olacak. Bu fiyatlarla yarından itibaren başlayacağız. Arz talep dengesine göre burada çok fazla rekabet edecek boyutta, işte 10 binlerce olacak bir sayıda ekmek satılmayacak. Yani bundan fırıncılarımızın veya marketçilerimizin de tedirginlik duymalarına gerek yok. Arz talep doğrultusunda belirli bir orana kadar kendilerine ekmek ve pide satış hizmetini belediye olarak sunacağız.''

 

 

  BU ÇALIŞMA İLE VATANDAŞLARIMIZA BİR ALTERNATİF SUNARAK ONLARA KATKI SAĞLAMAK İSTEDİK

 

  Gerçekleştirilecek olan çalışma ile vatandaşlara bir alternatif bir destek sağlamak düşüncesinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle devam etti:

  ''İnşallah bu noktada ekmek fiyatları kendilerini yakından ilgilendiren vatandaşlarımız için bir katkı olur. Biz buna ilişkin olarak mevcut fırınlarda teklif usulüyle yani ihale yoluyla alıyoruz. En uygun fiyatı veren firma ile kendimiz de bir ilave ek yüklemeden belediyemiz bu satışları gerçekleştirecek. Şunu da ifade etmek istiyorum. Sosyal belediyecilik anlamında, halkımızın ihtiyaç duyduğu ve ihtiyacının giderilmediği durumlarda defalarca uyarıpta eğer girişimciler tarafından bazı düzeltilmeyen hususlar ve düzeltilmeyeceğine de inandığımız hususlarda Bilecik Belediyesi olarak bu tür işletmeleri de açmayı düşünüyoruz. Çünkü Bilecik Belediye Başkanlığı olarak 12 yılda yapmış olduğumuz fiziki hizmetlerin yanısıra sosyal belediyecilik anlamında da en güzelini yapma zamanının geldiği kanaati oluştu.''

 

 

  ''TÜM VATANDAŞLARIMIZ HİZMETİN EN İYİSİNE LAYIKTIR'' DÜŞÜNCESİYLE ÇALIŞIYORUZ''

 

  Konuşmasının sonunda başlattığımız uygulamada tek bir amacı olduğunu belirten Yağcı, ''O da Bilecik'te yaşayan her vatandaşımızın, hizmetin en iyisine layık olduğu anlayışı olacaktır. Bu bir numara hizmeti gerçekleştirme noktasında özel sektör, kamu sektörü olarak el birliğiyle çalışacağız. Hiç kimse vatandaşlarımıza ikinci sınıf bir hizmeti layık görmesin. Bu açıklık ve zaafiyeti gördüğümüz süre içinde bu aksaklık ve eksiklikleri giderip en iyi hizmeti verme gayreti içinde olacağız. Şimdiden almış olduğumuz bu kararın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Şu anda tek noktada satışlar olacak. Ama zaman içinde değişebilir. Çünkü biz de durumu bilmiyoruz. Biz başlayalım. Eğer ihtiyaç çoksa, talep fazla olursa buna ilişkin düzenlemeleri yaparız. Biz bu alanda böyle bir ticaret yapma düşüncesiyle çalışmayacağız. Bilecik Belediyesinin bir hizmeti olarak başlıyoruz ve ihtiyacı olan kardeşlerimizin yanı sıra bu fiyatla almak isteyen kardeşlerimizin de hizmetine sunacağız. Yani satışlar, bir belge karşılığında sadece ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik olmayacak, bu fiyata almak isteyen diğer hemşerilerimizin de hizmetinde olacak. Bir bakalım, orada bir yığılma oluyorsa rahatlatma anlamında başka noktaları da devreye koyarız. Şu aşamada 1000 ekmekle başlayacağız. Yani talebe göre bu arttırılabilir ve günün belirgin saatleri arasında olacak. Bu saatleri belirleyeceğiz” dedi.

Son Güncelleme: 26.06.2015 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle