BAŞKAN SOYDAN SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI

AK Parti Pazaryeri ilçe Başkanı İsmail Soydan, Sarıkamış Şehitlerinin anma yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

21 Aralık 2020 Pazartesi 12:44
111 Okunma
BAŞKAN SOYDAN SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI

AK Parti Pazaryeri ilçe Başkanı İsmail Soydan, Sarıkamış Şehitlerinin anma yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.


Başkan Soydan, yayımladığı mesajında, “22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasındaki Osmanlı- Rus savaşı sırasında Sarıkamış’ta bulunan Allahuekber Dağları’nda, yurdumuzun dört bir yanından gelen 90 bin kahraman askerimiz, vatanları uğruna canlarını hiç düşünmeden feda etmişlerdir. Zorlu iklim ve arazi koşullarının düşmandan daha çok kayıp verdirdiği bu amansız mücadelede Mehmetçik, hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın, vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmiş; büyük kayıplar verilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmemiştir. Birinci Dünya Savaşında Kafkas Cephesinde yaşanan ilk ve en büyük kara harekatı olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekatı, zor hava şartlarına aldırmadan vatanları için donarak can veren 90 bin askerimizin şahadete erdikleri bir hadise olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Memleketin dört bir yanından gelen bu kahraman askerlerimiz arazi ve kış şartlarında en ağır koşullarla karşı karşıya kalmalarına rağmen tereddüt etmeden vatan için mücadele etmişlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle 22 Aralık 1914 - 5 Ocak 1915 tarihleri arasında yaşanan Sarıkamış Harekâtında vatan topraklarını savunmak uğruna şehit düşen kahraman vatan evlatlarını, ebediyete intikallerinin 106’nci yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad mekânınız cennet olsun" ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 21.12.2020 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle