BAHATTİN ŞEKER BU KEZ ULAŞTIRMA BAKANI'NA SORDU

Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker Bilecik’in kaderini belirleyecek bazı soruları yetkili mercilere sordu.

26 Haziran 2014 Perşembe 08:47
910 Okunma
BAHATTİN ŞEKER BU KEZ ULAŞTIRMA BAKANI'NA SORDU

 Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker Bilecik’in kaderini belirleyecek bazı soruları yetkili mercilere sordu.

Bahattin Şeker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği sorular şunlardır.

 1-01 Ekim 2013 tarih,03 Ekim 2013 tarihli onay ve 2013/56 sayılı önergemizde, dönemin Ulaştırma Bakanı sayın Binali Yıldırım’ın yazılı olarak cevaplandırması yönünde soru önergemiz olmuş, bu önergede; Bilecik-Yenişehir yolunu ve Pazaryeri-İnegöl-Bursa yolu bağlantısı olarak Ahı Dağı yolunu yazılı olarak sormuştuk. Bunun yanısıra, şu an ilimizde maalesef hemen her hafta ölümlü kazaların yaşandığı, şehrin giriş kısmında olan, “Gülümbe rampası” bölgesindeki durumu; Şehrin giriş bölgelerinin başka vilayetlerin girişine benzemediğini, tedbir alınmazsa kazalara sebeb olacağını, bu durumun vilayet olan bir şehrin merkezine yakışmadığını hatırlatarak, bu konuda bir proje olup olmadığını sormuştuk. Bu anlamda, yaşanan kazaların her geçen gün arttığı bugünlerde, konuyu bir kez daha gündeme getirerek sormak isterim ki, bu konuda bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? “Gülümbe rampası” olarak bilinen bölgede,yaşanan acı kayıplar vatandaşlarımızı tedirgin etmektedir; bakanlığınıza bağlı kuruluşlar bu bölgede bir önlem alacak mıdır ya da bir düzenleme yapılacak mıdır? Bilecik-Yenişehir yolunun ihale edilmesi meselesi bir türlü açıklık kazanmamış olup,bu yolun akıbeti belirsiz haldedir; bu anlamda ihalenin sonucu, işi hangi firmanın yapacağı, yol çalışmasının bitirilip kullanıma açılması için belirlenen takvim konusu bir netlik kazanmış mıdır? Pazaryeri-İnegöl-Bursa bağlantısı olarak Ahı Dağı yolu konusunda yine belirsizlik devam etmekte olup,kamuoyuna bu konuda söz veren yetkililer sessizliğini korumaktadır;bu güzergahın kullanılma açılması için bakanlığınızın bir çalışması ve takvimi olacak mıdır? 

2-Yüksek Hızlı Tren projesi  ile ilgili olarak daha önce gerek yetkililere ve gerekse bakanlığınıza sorularımız olmuştu. Proje ne aşamadadır? Ankara-İstanbul hattı üzerinde bulunan ve hattın en önemli geçişinin olduğu Bilecik vilayetinde, 2014 yılı içerisinde nihayete erecek, yürütülen ve başlanacak projeler nelerdir? Örneğin, Bilecik Tren Garı ne zaman bitirilecektir? YHT’nin faaliyete geçmesi halinde, Bilecik-Eskişehir,Bilecik-İstanbul,Bilecik-Ankara arası tahminen ne kadar süre içinde ulaşılması planlanmaktadır?

3-2014 yılının ilk 6 ayında, bakanlığınızın Bilecik iline yönelik destek, yardım ve ödenekleri nelerdir?    


Son Güncelleme: 26.06.2014 08:47
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKMHPBahattin Şeker
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle