ATATÜRK'ÜN KALDIĞI ODAYA SAHİP ÇIKAN OLACAK MI?

Türkiye Cumhuriyet Demir Demiryollarına (TCDD) ait tren garı tadilata girdi.

06 Haziran 2014 Cuma 11:57
2913 Okunma
ATATÜRK'ÜN KALDIĞI ODAYA SAHİP ÇIKAN OLACAK MI?

 Türkiye Cumhuriyet Demir Demiryollarına (TCDD) ait tren garı tadilata girdi.

Bilecik’te İstasyon Mahallesinde bulunda tren garı Yüksek Hızlı Tren (YHT) gelmesi ve yeni yapılan YHT garının ardından tadilata girdi. Milli Mücadele yıllarında Mustafa Kemal Atatürk ile Osmanlı hükümeti tarafından görevlendirilen Dahiliye Nazırı İzzet Paşa Başkanlığındaki temsilciler arasında 5 Aralık 1920 tarihinde bu tarihi binada görüşme yapılmıştır. 

 

 

 1’inci bölge mimarisi olan ve 1891 yılında Almanlar tarafından yapılan TCDD ait tren garı en kapsamlı tadilatı yapılıyor. TCDD Bilecik gar yetkililerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda, YHT hattının yapılması ardından Bilecik’te ayrı bir noktaya yapılan YHT istasyonun ardında boşa çıkan ve sadece Doğu Ekspres ve yük trenlerine hizmet verecek olan garın tarihi boyunca en kapsamlı tadilatının yapıldığını ve bulunan 4 binanın sil baştan elden geçirildiğini belirttiler.

 

 

 Tren garı yetkililerinden almış olduğumuz bilgilere göre,  Mustafa Kemal Atatürk 5 Aralık’ta tren garında yapmış olduğu görüşmenin ardından, 1 gün tren garının üstündeki oda da kaldığı belirtildi. Bu odanın da yapılacak tadilattan sonra bir müzeye dönüştürülmesi konusunda herhangi bir çalışma yapılmadığı ve Atatürk bu odada kaldıysa bu tarih mirasının canlandırılması konusunda yetkililerin bir çalışma yapmasını bekliyoruz.

 

Son Güncelleme: 06.06.2014 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle