ARTIK ELEKTRONİK OLACAK !

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2021’de çek ve bonoların elektronik ortamda düzenlenmesine ve kambiyo işlemlerine konu edilmesine imkan sağlayacak sistemi hayata geçirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
14 Aralık 2020 Pazartesi 10:44
268 Okunma
ARTIK ELEKTRONİK OLACAK !

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2021’de çek ve bonoların elektronik ortamda düzenlenmesine ve kambiyo işlemlerine konu edilmesine imkan sağlayacak sistemi hayata geçirmeyi hedeflediklerini bildirdi.TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığının bütçesi görüşülürken bir konuşma yapan Pekcan, şunları söyledi:

“Küresel ekonomi ve ticaretteki küçülme, daralma karşısında Türkiye ekonomisi önemli bir direnç sergilemektedir. Yıl genelinde, OECD gibi uluslararası kuruluşlar, Türkiye ekonomisini en az daralacak ülkeler arasında göstermektedir. Üçüncü çeyrek büyüme verimiz yüzde 6.7 bu durumu teyit etmiş, pek çok ülkenin aksine yılı pozitif bir büyümeyle kapatma ihtimalimiz artmıştır.”

Kadınlara hibe

Kadın ve genç girişimcilere eğitim, mentörlük, ‘network’ sağlamaya yönelik programın devam ettiğini, hatta bu programın Uluslararası Ticaret Merkezi’nin ‘SheTrades Outlook’ platformu tarafından dünyadaki iyi uygulama örnekleri arasında gösterildiğini vurgulayan Pekcan, şöyle devam etti
“Bu sene kadın kooperatiflerini önceliklendirdiğimiz KOOP-DES, Kooperatiflerin Desteklenmesi Programımızda bugüne kadar 27 ilimizden 133 kadın kooperatifimiz, 143 farklı proje kapsamında, bakanlığımızdan yaklaşık 13.6 milyon Türk lirası hibe desteği almıştır. Kooperatiflerimizi desteklemeye devam edeceğiz.”

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERELEKTRONİK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle