ARI KOLONİSİNDE "VARROA" HASTALIĞI TESPİT EDİLEN ÜRETİCİNİN ARILARI KURTARILDI

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
20 Aralık 2020 Pazar 12:28
429 Okunma
ARI KOLONİSİNDE "VARROA" HASTALIĞI TESPİT EDİLEN ÜRETİCİNİN ARILARI KURTARILDI

Bilecik'te arılarında "varroa" hastalığı tespit edilen üreticiye Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince destek sağlandı.


Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, müdürlüğe bağlı ekiplerle birlikte Bilecik merkeze bağlı Karaağaç Köyü'nde yaşayan İsmail Durmuş'un arılarında, koloni sönmesine yol açan "varroa" hastalığı belirlenmesi üzerine bölgeye gitti. Hastalık hakkında Durmuş'tan bilgi alan İl Müdürü Necmettin Yoldaş ve personelini daha sonra arı kovanlarda oksalik asit ile damlatma ve buharlaştırma çalışması yaptı.


Hastalığın görüldüğü arıların kurtarılması için oksalik asit ile damlatma ve buharlaştırma çalışması yaptıklarını belirten İl Müdürü Yoldaş, "Bugün Bilecik merkeze bağlı Karaağaç köyünde yaşayan İsmail Durmuş'un arılarında bir hastalık başlamış. Bizlere bildirmesi sonrası teknik ekiple birlikte köye geldik. Ekiplerimiz hemen müdahaleye başlayıp, hayvanların ölmesini engelledi. Arıları kurtardığımız için mutluyuz" dedi.


"İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım"
İsmail Durmuş, yılladır aracılık yaptığını ama ilk defa böyle bir hastalıkla karşılaştığı anlatarak, "Durumu hemen Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirdim. Müdürüm ve ekibi sağ olsunlar gerekli çalışmaları yaptılar. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

Son Güncelleme: 20.12.2020 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle