ALARM VERİLDİ KONTROLDEN ÇIKTI !

Gelen son dakika haberine göre; Kontrollü normalleşme döneminin başladığı mart başına göre ağır hasta sayısı, zatürre oranı ve ventilatör (solunum cihazı) doluluk oranı artmaya başladı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
11 Mart 2021 Perşembe 11:38
1076 Okunma
ALARM VERİLDİ KONTROLDEN ÇIKTI !

Gelen son dakika haberine göre; Kontrollü normalleşme döneminin başladığı mart başına göre ağır hasta sayısı, zatürre oranı ve ventilatör (solunum cihazı) doluluk oranı artmaya başladı. Türkiye’nin koronavirüs risk haritasında çok yüksek riskli iller kategorisinde ilk sıralarda yer alan bir ilden ise korkutan bir haber geldi. Öte yandan Beyoğlu'nda yaşanan yoğunluk sebebiyle flaş önlemler alındı. İşte detaylar...

Gelen son dakika haberine göre, Türkiye kademeli normalleşmenin sevincini yaşarken vaka sayılarındaki artış korkutucu boyutlara ulaştı. 10 Mart verilerine göre günlük 14 bin 556 yeni vaka tespit edildi. Vakaların artmasıyla illerdeki risk haritası da değişiyor. 'Kırmızı' renkler (çok yüksek risk) çoğalıyor, 'mavi' (düşük riskli) iller ise azalışa geçti. Gözler kısıtlamaların kaderini belirleyecek yeni risk haritasına çevrildi. İşte koronavirüs salgını ile son dakika gelişmesinin tüm detayları...


KAPATILDI 
Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yoğunluk yaşandı. Caddeye girişler belirli sürelerle kapatılarak, yoğun kalabalığın önüne geçilmeye çalışıldı. İstiklal Caddesi'nde öğleden sonra yoğunluk oluştu. Caddede görevli ekipler, insanlara sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulundu. Zabıta ekipleri, drone ile kalabalığı tespit etti.

Kaymakam Mustafa Dereli’nin talimatıyla İstiklal Caddesi girişlere bir süre kapatıldı. İçerideki yoğunluk azalınca girişlere yeniden açıldı. Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında Beyoğlu İlçe Hıfzıssıhha kurulunun aldığı karar doğrultusunda İstiklal Caddesi'nde aynı anda en fazla 7 bin kişinin olabileceği, bu rakamın üzerine çıkıldığında ise, caddeye giriş çıkışların kapatılacağı açıklanmıştı.

Son dakika haberine göre, mavi renkli illerde azalma, kırmızı illerde artış var. Sarı renkli iller de turuncuya dönüyor. Risk haritası illerde kısıtlamaların artacağına işaret ediyor. Türkiye`nin koronavirüs risk haritasının 15 Mart tarihinde yayınlanması bekleniyor. Peki yeni haritada illeri neler bekliyor?
İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı haritasına göre, son hafta 100 bin nüfusta vaka görünme oranı en çok artan iller: Sinop, Kilis, Samsun, Amasya ve Edirne. En çok azalan iller ise Ordu, Bolu, Trabzon, Nevşehir ve Karaman oldu. Düşük riskli (mavi) ve orta riskli (sarı) illerde yüz yüze eğitim, okul öncesi, ilkokullar, ortaokullar ve liseler eğitim-öğretime devam ediyor.


SAMSUN'DA ALARM! 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kontrollü normalleşme sürecinde illere göre haftalık koronavirüs vaka sayısı haritasını paylaştı. 27 Şubat-5 Mart tarihlerinde 100 bin nüfusta vaka sayısı en fazla olan ve çok yüksek riskli iller kategorisinde ilk sıralarda yer alan Samsun'da vaka artışları sürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle