7 TIR DOLUSU YARDIM MALZEMESİ SURİYE'YE DOĞRU YOLA ÇIKTI

Bilecik’te toplanan 7 TIR dolusu yardım malzemesi düzenlenen törenle Suriye’de Haleplilerin yerleştiği İdlib bölgesine gönderildi.

09 Ocak 2017 Pazartesi 16:45
1365 Okunma
7 TIR DOLUSU YARDIM MALZEMESİ SURİYE'YE DOĞRU YOLA ÇIKTI

   Bilecik’te toplanan 7 TIR dolusu yardım malzemesi düzenlenen törenle Suriye’de Haleplilerin yerleştiği İdlib bölgesine  gönderildi.

 

 

       Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği, Bilecik Memur-Sen İl Temsilciliği ve Eğitim Bir Sen tarafından, Bilecik ve İlçelerinden toplanan 100 tona un, kuru gıda maddeleri, binden fazla battaniye, 400 yatak, kışlık kıyafetler ve çocuk, bayan hijyen paketlerinin yer aldığı rayiç bedeli 350 bin TL olan yardım malzemelerini yüklenen 7 TIR Suriye’de Haleplilerin yerleştiği İdlib bölgesine  düzenlenen törenle yola çıktı.

 

 

   Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi bahçesinde düzenlenen törene Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir, İHH Marmara Bölge Başkanı Ruhi Ademoğlu, Bilecik TSO Başkanı Mefail Ateş,  Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Selöz, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Müftüsü Necati Akkuş, sivil toplum temsilciler, kurum müdürleri katıldı.

 


 

   “Rabbim onlara inşallah bir an önce bu felaketten kurtulmayı nasip etsin”

 

    Düzenlenen törende konuşan İHH Marmara Bölge Başkanı Ruhi Ademoğlu, Suriye’de büyük bir dram olduğunu ve Cuma günü oradan döndüğünü aktardı. Ademoğlu Halep’in kıyılarına kadar gittiklerini anlatarak, “Halep’ten çıkan insanların dramına şahit olduk. Diğer taraftan Reyhanlı Bölgesi’nden girdiğiniz zaman Halep’ten gelen insanları çadır kentlere yerleştiriliyor.

 

 

   Bölgelerde buralardaki insanların dramlarına şahit olduk. Bu soğukta, bu yağmurda, bu çamurda aileleriyle birlikte yaşamaya çalışıyorlar. Açlıklarını gidermeye çalışıyorlar ama elhamdülillah ki gerçekten ne kadar büyük bir devlet, millet olduğumuzu güzel bir hükumet olduğumuzu kendi gözlerimizle gördük.

 

 

   Oraya gelen insanlar çadırlar, erzaklar, yerlere konacak minderlerle karşılanıyor. Büyük bir felaket var ama o felaketi yaşayan mazlumlara elini uzatan böyle güzel insanlar var. Rabbim onlara inşallah bir an önce bu felaketten kurtulmayı nasip etsin. Bizlere de onlara her zaman elimizi uzatmış vaziyette olmayı nasip etsin. Bizlerden gerçekten beklentileri büyük. Biz buradan belki 7 TIR yardım gönderiyoruz ama emin olun belki 70 belki 700 TIR duayla geliyor bunlar. Rabbim hepinizden razı olsun” dedi.

 


 

   “Bir hafta gibi kısa bir sürede 100 bin TL’nin üzerinde nakdi bağış topladık”

 

  Memur- Sen Bilecik Temsilci ve Eğitim-Birsen Şube Başkanı Ahmet Selöz ise; kış aylarının en soğuk en zahmetli günlerinde önemli anlamlı ve çok değerli bir uğurlama töreni için bir araya geldiklerini belirtti. Selöz, “Bundan üç yıl önce Memur-Sen’in öncülüğünde 37 dernek vakıf sendikanın katılımıyla kurduğumuz Bilecik Sivil Dayanışma Platformu BİSİDAP ile Suriye savaşının ilk zamanlarında bir TIR yardım toplamak niyetiyle yola çıkmıştık ve o gün her şeyi ile sivil olan organizasyonumuzda 5 TIR yardımı göndermiştir.

 

 

   Bu gün geniş bir kampanya yapmamıza rağmen sadece Memur-Sen’e bağlı sendikaların ilçe temsilcileri ve iş yeri temsilcilerinin çabası ilgisi ile bir hafta gibi kısa bir sürede 100 bin TL’nin üzerinde nakdi bağış ve bir o kadar da ayni bağış toplayarak,  İHH temsilcimize teslim ettik. Bu sadece hadi bakalım yürüyoruz dediğimiz anda bu milletin bu teşkilatın ne kadar dertli reflekslerinin ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesidir” dedi.

 


 

  “Milletimizin en önemli hasreti zorda kalana yardım etmek”

 

  Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise; içinde bulundukları dönemin dostun dostluğunu göstermesi gereken bir dönem olduğunu belirterek, “Düşmanında iyot gibi açığa çıktığı bir dönem. Şanlı bir milletin evlatlarıyız, torunlarıyız. Bilecik diriliş, kuruluş ve kurtuluşun beşiği diyerek her zaman bununla gurur duyuyoruz.

 

 

   Gerçekten milletimizin en önemli hasreti zorda kalana yardım etmek. İşte burada bu kritik süreçte gönül coğrafyamız içerisindeki kardeşlerimize yapılan yardımlar bir dua niyetinde hem kendimiz, hem geleceğimiz için hem geçmişimiz için son derece önemli.

 

 

    Bu yardım organizasyonlarında katkısı olan başta İHH olmak üzere, başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluş yöneticilerimize, sivil toplum örgütlerimize, muhtarlarımıza, hemşehrilerimize, belediyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir ve beraber olduğumuz sürece hiçbir gücün bizi yıkamayacağını biliyoruz. İnşallah bu giden kardeşlerimizin derdine bir nebze derman olur ama bu yardımın fiili yardımdan öte bizim gönül olarak onların yanında olduğumuzu bildirmemiz bu gayret içerisinde oluşumuz son derece önemli” ifadelerini kullandı.

 


 

  “Bileciklilerin kalbi, yüreği 7 TIR’a, 70 TIR’a sığmaz”

 

  Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bileciklilerin kalbi ve yüreğinin diğil 7 TIR’a 70 TIR’a sığmayacağını belirtti. Elban, “Müslüman bir millet olarak hemen yanı başımızda kalbimizin içinde olan bir drama bir sıkıntıya seyirci kalmamız ya da görmemezlikten gelmemiz mümkün olmazdı. Aslına bakarsanız bizim dışımızda da gören yok bu sıkıntıyı veya bu dramı. Dolayısıyla Dünya’nın çok çok uzun coğrafyalarına el uzatırken, yaralarına merhem olmaya çalışırken burada yanı başımızda yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmamız olamazdı.

 

 

   Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kuruluşlarımız hülasa Bilecik tek yürek oldu. Halep’teki kardeşlerine bir nebze onların acılarını, ıstıraplarını dindirebilmek için elinden geldiğince bu zor zamanda ve bu zor mevsim koşullarında onlara destek olabilmek için karınca kararınca ancak 7 TIR ’cık bir yardım toplayabildi. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

  Konuşmaların ardından Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından okutulan dualar sonrası 7 TIR Suriye’de Haleplilerin yerleştiği İdlib bölgesine hareket etti.

Son Güncelleme: 09.01.2017 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle