4 İL İÇİN TURUNCU, 20 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
13 Aralık 2020 Pazar 16:05
3589 Okunma
4 İL İÇİN TURUNCU, 20 İL İÇİN SARI KODLU UYARI
banner15

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 il için turuncu, 20 il için ise sarı kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji, vatandaşlara ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum riskine karşı dikkatli olmaları çağrısı yaptı.

4 İLDE TURUNCU, 20 İLDE SARI ALARM

Meteoroloji, turuncu uyarı yayınladığı 4 ilde gök gürültülü sağanak yağışın, sarı uyarı yayınladığı 20 ilde de rüzgar ve yağışın etkili olacağını duyurdu. Turuncu alarmın Antalya, Aydın, İzmir ve Muğla'da, sarı alarmın ise Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Giresun, Isparta, Kırklareli, Konya, Kütahya, Manisa, Niğde, Trabzon, Uşak, Aksaray ve Karaman için yayınlandığı açıklandı.

SARI VE TURUNCU ALARM NEDİR?

Meteoroloji sarı alarm için "Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır", turuncu alarm için de "Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir" ifadelerini kullanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERSARI ALARM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle