280 DERECEDE ÇALIŞAN FIRININ BAŞINDA ORUÇ TUTUYORLAR

 Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarına sıcak ekmek yetiştirmeye çalışan fırın ustaları, yaklaşık 280 dereceye varan ortamda oruç tutuyor.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
26 Mayıs 2018 Cumartesi 12:11
598 Okunma
280 DERECEDE ÇALIŞAN FIRININ BAŞINDA ORUÇ TUTUYORLAR
banner15

 Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarına sıcak ekmek yetiştirmeye çalışan fırın ustaları, yaklaşık 280 dereceye varan ortamda oruç tutuyor.

  Ramazan ayını en zor şartlarda yaşayan fırın ustaları, sıcak yaz gününde fırının karşısında 16 saat çalışarak hem ibadetlerini yapıyor, hem de sıcak ramazan pidesi hazırlıyor. Bilecik'te bir fırında çalışan fırın ustası Ünal Yörükler, 280 derece fırın karşısında oruç tutmak için zorlandıklarını ifade ederek, “El emeği göz nurumuz. Pidelerimizle sadece mahalleye hitap edebiliyoruz.

 Zaten çok çıkaramıyoruz kara fırınlarda kapasite bu kadar. Bütün arkadaşlar burada çok zahmet çekiyoruz sıcak olduğundan. Ama 1 ay yapacak bir şey yok katlanıyoruz buna. Şimdi bu fırınlar Osmanlı’dan kalma. Belki 200 senelik, 250 senelik. Bilecik’in kırsal kesimlerinde köşe başlarında kalmış birkaç tane fırın. Artık robot fırınlar çıktı büyük fırınlar. Günde 10 bin, 20 bin ekmek çıkaran biz onlarla rekabet edemeyiz.

 Biz sadece ekşiyle fazla farklı maya kullanmadan ekşiyle yapabildiğimiz çok doğal yani hepsi elle işlenen emekle o yüzden sadece mahalleye hitap edebiliyoruz. Bizim ekmeğimiz bizim pidemiz zaten biliyorsunuz Osmanlı’dan gelme yani daha özel odunla piştiği için daha bir güzel.

 Hiçbir katkı maddesi olmadığından hem bayatlamıyor, hem damak tadı veriyor” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 26.05.2018 12:16
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle