23 NİSAN'DA ÇOCUKLAR GÖNLÜNCE EĞLENDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Bilecik’de de coşku ile kutlandı.

23 Nisan 2014 Çarşamba 10:20
2428 Okunma
23 NİSAN'DA ÇOCUKLAR GÖNLÜNCE EĞLENDİ

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Bilecik’de de coşku ile kutlandı. 

 Bilecik’de ilk tören Belediye bahçesinden Cumhuriyet Meydanına kadar Vali Yardımcısı Süleyman Deniz,  Bilecik Belediye Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Kurum Amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldığı  kortej yürüyüşü ile başladı.

 Cumhuriyet Meydanındaki kutlamalar ise Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak’ın kurumun çelengini koyması ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okundu.

 İstiklal Marşının okunmasının ardında Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak günün önemini belirten konuşmasında, Türkiye Millet Meclisi'nin açılışının 94’üncü yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Altınkaynak, “ Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve onun “ Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır “ öngörüsüyle Ankara’da tutuşturulan bağımsızlık meşalesi , 23 Nisan 1920 Cuma günü Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. Sevgili çocuklar, sevgili gençler, aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri, her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan anlayan araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözüme yönelik eleştirilerde bulunabilen, kendinize güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağını aklınızdan çıkarmayın.

 Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehitlerimizin, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Bugünü anlamlandıran çocuklarımızın ve ülkemizin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerim ile kutluyorum “ dedi.

 Konuşmanın ardından 7’inci “Geleneksel Çocuk Festivali” açılış konuşmasını yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Geleceğimizin teminatı olan çocukların öncelik ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Yağcı, “ Bugün heyecanlıyız, azimliyiz, mutluyuz ve gururluyuz çünkü mutluluğa önder Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 94 yıl önce 23 Nisan 1920’de yakılan Milli Egemenlik meşalesi aynı heyecanla ile aynı coşku ile bu günümüze geldi. Bugünden yarına da çocuklarımız ve gençlerimiz tarafından giderileceğine olan inancımız tamdır. Bilecik olarak bugün gururluyuz, mutluyuz çünkü 7 yıl önce başlattığımız “Geleneksel Çocuk Festivali” 7’inci yılını kutlamakta ve çocuklarımız ile doyasıya geleceğimize hazırlanmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz “ diye belirtti.

Konuşmaların ardından Bilecik Kız Meslek Lisesi folklor ekibinin gösteri ardından Şiir okunması ve Elma yeme yarışması ile sandalye kapma yarışması, Edebali İlköğretim okulu Müzik öğretmeni Bircan Barut eşliğinde verilen çocuk korosu konseri ve yarışmada dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ardından tören sonlandı.

 Cumhuriyet Meydanındaki törenlere Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Başsavcı Kamil Yaşar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan , kurum amirleri, Sivil toplum örgütleri, Siyasi partiler, Askeri personeller ve vatandaşlar katıldı.

 Törenin ardından protokol Bilecik Belediyesinin hazırlamış olduğu 7’inci “Geleneksel Çocuk Festival” alanına  geçerek çocuklar için hazırlanmış eğlence parkını yerinde inceleyip çocuklar için yapılan etkinlikleri seyrettiler.

Son Güncelleme: 23.04.2014 10:20
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKKutlama23 NİSAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle