20 KAVANOZ SALÇA İÇİN BAKIN KAÇ SAAT KÜREK SALLIYORLAR

Bilecik’te salça sezonun açılması ile mahalle aralarında salça kazanları kaynamaya başladı.

01 Eylül 2015 Salı 05:10
4816 Okunma
20 KAVANOZ SALÇA İÇİN BAKIN KAÇ SAAT KÜREK SALLIYORLAR

Bilecik’te salça sezonun açılması ile mahalle aralarında salça kazanları kaynamaya başladı.  

 

 

  Sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte ocaklarda salça kaynatmaya başlayan Bilecikli kadınlar, kendi yaptıkları salçaların fabrika salçalarından daha lezzetli olduğunu söylüyor. Kentte mahalle ve sokak aralarında bugünlerde ayrı bir telaş yaşanıyor. Kışlık salça kaynatan ev kadınları, bir yıllık salça için domates ev biberleri önce yıkıyor, temizliyor ve sonra makineden geçirerek kaynatmaya hazır hale getiriyor. Salça kaynatması ev kadınları için biraz zahmetli gözükse de bu iş onlar için hem ekonomik hem doğal hem de lezzetli oluşu onlara salçanın zahmetini unutturuyor.  Sabahın ilk ışıklarında bahçelerde görülen dumanlar yaklaşınca ise mis gibi domates kokusuna dönüşüyor.

 

 

  “20 KAVANOZ SALÇA YAPIMI 7-8 SAAT SÜRÜYOR”

 

  Bilecik’te mahalle arasında evinin bahçesinde salça yapan 60 yaşındaki Gönül Satılmış, kendinin bildi bileli her sene bu ayalarda salça yaptıklarını belirterek, “ben genelde 5 kasa domatesten salça yapıyorum. Bunun karşılığında 20 kavanoz salça çıkıyor. Bu 20 kavanoz salçayı elde etmek için hiç durmadan 7-8 saat kazanda kaynayan salçayı karıştırıyoruz. Bunun güzelliği de burada. Sabahın ilk ışıklarında başladığımız işi akşam saatlerinde sona eriyor. Çok zahmetli iş ama hazır salçalar kullanmaktansa organik kendi yaptığımız salçalar daha lezzetli oluyor” dedi.

 

 

  Öte yandan, salçalık domatesin kasasını manavlar 10 TL ile 12 TL arasında satıyor.

Son Güncelleme: 01.09.2015 05:10
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKSezonSalça
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle