15’İNCİ BÖLGESEL ASKOM TOPLANTISINA BİLECİK EV SAHİPLİĞİ YAPTI

15’incisi düzenlenen bölgesel Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısına Bilecik ev sahipliği yaptı.

29 Eylül 2014 Pazartesi 06:26
1074 Okunma
15’İNCİ BÖLGESEL ASKOM TOPLANTISINA BİLECİK EV SAHİPLİĞİ YAPTI

 15’incisi düzenlenen bölgesel Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısına Bilecik ev sahipliği yaptı. 

 

 

 Sağlık Bakanlığı tarafından birbirine yakın illerin acil ve afet durumlarında hızlı ve sorunsuz şekilde yardımlaşabilmesi için ayrılan bölgelerin, kendi içlerinde olağan toplantılarının 15’incisine Bilecik ev sahipliği yaptı. Yapılan ASKOM bölge toplantısına, Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Kütahya İl Sağlık Müdürü Dr. Erkan Gaygısız, Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Seyhan Fidan, Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici, Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan, Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün, Bilecik Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Fatma Selvi Karaman, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Vekili Doç. Dr. Abdurrahman Kiremitçi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Emine Kadıoğlu katıldı.

 

 

 Toplantının açılış konuşmasını yapan Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, toplantıya katılan misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, "hoş geldiniz" dedi. Bu tür toplantıların illerdeki kurumlar ile birimler arasındaki işbirliği ve iletişimi en üst seviyede tuttuğunu belirten Dr. Yılmaz, toplantının düzenli olarak yapılacağını söyledi.

 

 

 Toplantıdaki diğer görüşülen konu ise; iller arasında hasta nakilleri konusu oldu. Acil durumdaki hastaların komşu illerdeki yoğun bakım ünitelerine hızlı şekilde nakledilmesi için uygun yolların konuşulduğu ASKOM toplantısında hem devlet hastaneleri hem de üniversite hastaneleri ile koordineli çalışmaların alt yapısının hazırlanarak hastaların en yakın ve en müsait olan şehre naklinin sağlanması konuları görüşüldü.

 Toplantı sonra Bilecik İl Sağlık Müdürü Yılmaz, katılımcılara plaket verirken, bir sonraki ASKOM toplantısının Kütahya’da yapılacağı bildirildi.

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 29.09.2014 06:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle