YÜZ BİNLERCE ÇALIŞAN İÇİN RESMEN AÇIKLANDI !

Son dakika gelen habere göre kısa çalışma ödeneği mart sonuna kadar uzatıldı. İşten çıkarma yasağının da uzatılması bekleniyor. Nisanda iki düzenlemenin de kaldırılması planlanıyor. Kısa çalışma ve ücretsiz izinden normale dönen işletmeler için ise 3 ay normalleşme desteği uygulanacak. İşte detaylar..

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
19 Şubat 2021 Cuma 11:35
1656 Okunma
YÜZ BİNLERCE ÇALIŞAN İÇİN RESMEN AÇIKLANDI !

Son dakika gelen habere göre kısa çalışma ödeneği mart sonuna kadar uzatıldı. İşten çıkarma yasağının da uzatılması bekleniyor. Nisanda iki düzenlemenin de kaldırılması planlanıyor. Kısa çalışma ve ücretsiz izinden normale dönen işletmeler için ise 3 ay normalleşme desteği uygulanacak. İşte detaylar...

Fesih kısıtı ve ücretsiz izinle ilgili ise ayrı bir değerlendirme yapılacak. Erdoğan, önceki gün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası yaptığı açıklamada, “Kısa çalışma ödeneğinin süresini son defa olarak mart ayı sonuna, asgari ücretteki artış miktarı kadar yükselttiğimiz nakdi ücret desteğinin süresini de 17 Mart’a kadar uzattık” demişti.


KISA ÇALIŞMADA 1.3 MİLYON KİŞİ 
Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre biteceği açıklanan kısa çalışma uygulaması, en çok başvurulan koronavirüs önlemleri arasında bulunuyor. Açıklanan son verilere göre, Ocak ayı itibariyle, kolaylaştırılmış kısa çalışma ödeneği kapsamında 1 milyon 313 bin 537 kişi bulunuyor.


Bu rakam 2020 yılı aralık ayındaki 1 milyon 386 bin rakamından sınırlı bir düşüş olduğunu gösteriyor. Bu kişilere kısa çalışmadan yapılan ödemeler de, ocak ayı itibaryla, 2 milyar 72 milyon TL düzeyinde bulunuyor.

Kısa çalışma uygulamasından yararlanan işyerlerinin büyük bölümü hizmet sektöründe çalışmaları daraltılan veya durdurulan yerler. Mart ayı itibariyle kısıtlamaların kaldırılmaya başlamasıyla, bu işyerlerindeki çalışanların da normal çalışma düzenine dönmesi ve ücretlerini de normal olarak alması gerekecek.


3 AY NORMALLEŞME DESTEĞİ 
Kısa çalışma ve ücretsiz izinden normale dönen işletmeler içinse, normalleşme desteği uygulanacak. Nisan ayına kadar kısa çalışmadan çıkan işyerleri, 3 ay süreyle normalleşme desteği alabilecek ve nisan, mayıs ve haziran ayları boyunca, çalışanlarının işçi ve işveren prim ödemeleri İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak. Normalleşme teşviki, prim mahsuplaşması yoluyla ödenecek.


SON TARİH BELLİ DEĞİL 
Koronavirüs önlemleri kapsamında getirilen işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin uygulamasında ise, 30 Haziran 2021’e kadar yetki alınmış bulunuyor. Yetkililer de, “İşten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin uygulaması paralel giden uygulamalar... Ücretsiz izne çıkarılan kişiler için de, nakdi ücret desteği sağlanıyor. Bu üç uygulama birbirinin tamamlayıcısı. Ancak bitiş tarihleri için şimdiden bir şey söylemek mümkün değil” değerlendirmesinde bulunuyor.

Son Güncelleme: 19.02.2021 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle