YENİ İSTİHDAM PAKETİ GELİYOR

Son dakika haberine göre içinde yeni teşviklerin yer aldığı istihdam paketi yakında Meclis'in gündemine gelecek. İşsizlik ödeneği alanların yeniden istihdama katılımını sağlamak için "Hızlı İşe Dönüş Desteği" hayata geçirilecek.

16 Ekim 2020 Cuma 10:27
556 Okunma
YENİ İSTİHDAM PAKETİ GELİYOR
banner15

 Son dakika haberine göre içinde yeni teşviklerin yer aldığı istihdam paketi yakında Meclis'in gündemine gelecek. İşsizlik ödeneği alanların yeniden istihdama katılımını sağlamak için "Hızlı İşe Dönüş Desteği" hayata geçirilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni istihdam paketinin detaylarını açıkladı.Buna göre, işsizlik ödeneği alanların yeniden istihdama katılımı teşvik edilecek. Bunun için de 'Hızlı İşe Dönüş Desteği' devreye alınacak.

"Vatandaşlarımızı ilk 3 ayda aktif şekilde iş aramaya teşvik edeceğiz"

İşsizlik ödeneği alanlar için bu süre içerisinde emeklilik primlerinin ödenmediğini belirten Selçuk, "Bu kişiler ilk 3 ay içerisinde işe dönüş yaparsa işsizlik ödeneğindeki 3 ayın emeklilik primlerini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Böylece vatandaşlarımızı ilk 3 ayda aktif şekilde iş aramaya teşvik edeceğiz." dedi.

"2 yıl azami olacak şekilde belirli süreli iş sözleşmesi olabilecek"

Yeni istihdam paketinde 25 yaşından küçüklerle 50 yaşından büyükleri ilgilendiren esnek çalışma modeli ile ilgili yeni düzenlemeler de olacak.Selçuk, "2 yıl azami olacak şekilde belirli süreli iş sözleşmesi olabilecek. Sözleşmeler 6 aylık, 12 aylık yapılabilecek. Genç işsizlere yönelik bu modelleri getirmek lazım. Bunu isteyen gençlerimiz de var amacımız istihdamı artıracak değişik modeller oluşturmak dünyada da örnekleri var." ifadelerini kullandı.

"Açıklamalar çok acımasız ve manipülatif"

Korona virüs salgını sürecinde tüm ödemelerin aksatılmadan yapıldığını söyleyen Selçuk, SGK'nın açık verdiği iddiaları ile emekli maaşları üzerinden yapılan eleştiriler için de konuştu. Selçuk, "Salgın döneminde primleri öteledik, yoğun bakım tedavilerinin ödemelerini artırdık. Korona virüs masraflarının tamamını SGK üstlendi. İlaç ödemeleri ve süt ödemeleri çok muntazam yapıldı, mali ve sosyal hizmetlerde hiçbir aksama olmadan salgın sürecini atlattık. Açıklamalar çok acımasız ve manipülatif." dedi.

KAYNAK:MİLLİYET

Son Güncelleme: 16.10.2020 10:39
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle