YARALI DOĞAN TEDAVİ ALTINA ALINDI

Bilecik’in Bozüyük ilçesi Dodurga Beldesi kırsal alanında avcılar tarafından yaralı halde bulunan doğan jandarma ekiplerine teslim edildi.

06 Eylül 2017 Çarşamba 15:03
1271 Okunma
YARALI DOĞAN TEDAVİ ALTINA ALINDI

 Bilecik’in Bozüyük ilçesi Dodurga Beldesi kırsal alanında avcılar tarafından yaralı halde bulunan doğan jandarma ekiplerine teslim edildi.

 


   Ekin tarlasında bıldırcın ararken yaralı doğanı bulan duyarlı avcılar hayvana zarar vermeden araçlarıyla Dodurga Karakol ekiplerine teslim ettiler. Doğanın kanatlarındaki çok sayıda saçma darbesiyle yaralandığı ortaya çıktı. Duyarlı avcılar, doğana silah doğrultan avcılara tepki gösterdiler. Duyarlı avcılar, “Bizde senelerdir avlanırız ancak her hayvanı avımız olarak görmeyiz. Avcılar olarak amacımız sadece can almak değil yeri geldiğinde doğal hayatı yaşatmak ve güzelleştirmek için çalışıyoruz. Bölgemizde çok nadir görülen bu tür kuşlarımızı avlamak yerine yaşatmalıyız ki çoğalsınlar. Avlanırken daha seçici davranmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda da yaralı halde bulduğumuz doğan için üstümüze düşen görevi yaptık. İnşallah kısa sürede iyileşerek yeniden doğal yaşantısına geri döner” diyerek avcı arkadaşlarını daha duyarlı olmaya davet ettiler.

Son Güncelleme: 06.09.2017 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle