TÜZÜN; "YANLIŞ YAPTINIZ BAŞIMIZA BİR FELAKET GELECEK"

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün TBMM Genel Kurulunda Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi üzerine konuşma yaptı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
09 Nisan 2021 Cuma 11:49
757 Okunma
TÜZÜN; "YANLIŞ YAPTINIZ BAŞIMIZA BİR FELAKET GELECEK"
banner15

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün TBMM Genel Kurulunda Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi üzerine konuşma yaptı.

Tüzün konuşmasında “Buz güneşi gördü ne kadar üfürürseniz üfürün siz erimeye engel olamayacaksınız” dedi.

Geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulunda olaylı geçen görüşmelerin ardından reddedilen Kanun Teklifinin aynısı bu hafta da görüşüldü. CHP İçişleri Komisyonu Başkanı ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün Kanun Teklifi üzerine Genel Kurulda İktidarı sert dille eleştirdi. Tüzün gerçekleştirdiği konuşmasında “Balık baştan kokar. Baştan beri yanlış uygulamanın içerisindesiniz. Baştan beri bu teklifi çeşitli komisyonlarda görüşerek tekrar Genel Kurul gündemine getirdiniz. Plan ve Bütçe Komisyonu ve İçişleri Komisyonu asli ilişkisi söz konusu değildir. Tamamen yanlış bir uygulama gerçekleştirdiniz. Biz ısrarla alt komisyon kurulması gerektiğini söyledik, reddettiniz. 5’inci ve 7’nci madde ile ilgili defalarca uyarılarımıza ve verdiğimiz önergelere rağmen reddettiniz. Fakat bizim 5’inci ve 7’nci Madde ile ilgili bizim sunmuş olduğumuz teklifleri önerge olarak bize getirdiniz. Bu doğru bir yöntem değildir. Güvenlik soruşturması ayrı bir konu arşiv araştırması ayrı bir konudur. Aslında bu teklif İçişleri Komisyonunda değil de Anayasa Komisyonunda görüşülmesi gerekirdi. Anayasayı ilgilendiren ve Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilen bir teklifin mutlak bir süreyle Anayasa Komisyonunda görüşülmesi gerekirdi. Ama siz çoğunluğunuza güvendiniz ve yanlış yaptınız.” dedi.

Tüzün konuşmasının devamında “Bu Kanun Teklifinde elde edilen bilgi ve belgeler ne şekilde kullanılacağı, itiraz hakkının bulunup bulunmadığı, bilgilerin ne kadar sonra silinip silinmeyeceği, yetkinin kötüye kullanımına yönelik nasıl bir denetim yapılacağı maalesef net değil. İşiniz gücünüz İç Tüzüğü, Yasaları ve Anayasayı zor durumda bırakmaktır. Ben Perşembe günkü oylamanızda içinizden pasif bir direniş gösterdiğinizi hissettim. Sizin de içinize sinmedi, o oylamaya bilerek ve isteyerek katılmayan çok sayıda milletvekili arkadaşınız var.” dedi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün konuşmasının son bölümünde; “Bugün Meclisimizin internet sitesinden mali yükünü inceledim. 2020 yılında Meclisimizin bütçesi 1 milyar 747 milyon TL. Buna karşılık 2020 yılında meclis 118 gün çalışmış toplamda 892 saat ve aynı şekilde 53 bin 521 dakika çalışmış. Meclisin 1 dakikalık maliyeti 32 bin 650 TL. Bu maliyette, tüyü bitmemiş yetimin hakkı var, bu yetimin hakkını gasp ediyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz. Hala olgunlaşmaya gelemediniz. Bizler milletimizin hakkını savunmak ve korumak için buradayız. Milletimizin bütçesini en iyi şekilde kullanmalıyız. Çok kontrolsüz gidiyorsunuz başınıza bir felaket gelecek. Son olarak şunu söylüyorum ki; buz güneşi gördü ne kadar üfürürseniz üfürün siz erimeye engel olamayacaksınız” dedi.

Son Güncelleme: 09.04.2021 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle