TÜZÜN SERT KONUŞTU, "LANET OLSUN"

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, "Lanet olsun PKK terör örgütüne, FETÖ terör örgütüne, bütün terör örgütlerine" dedi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
17 Şubat 2021 Çarşamba 11:27
1078 Okunma
TÜZÜN SERT KONUŞTU, "LANET OLSUN"

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, "Lanet olsun PKK terör örgütüne, FETÖ terör örgütüne, bütün terör örgütlerine" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, terör örgütü PKK'nın Gara'daki katliamı ile Pençe Kartal-2 Harekatı konusunda TBMM Genel Kurulunu bilgilendirmelerinin ardından CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün söz aldı. Tüzün, bu acının tarifinin, bu yasın "sizi, bizinin" olmadığını, herkesi, Türkiye'yi ilgilendiren bir konuyu konuştuklarını söyledi. Tüzün, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, dünyada eşi, benzeri olmayan bir parlamento konuşması yaptığını savunarak, her zaman yürütme, yasamaya hesap verirken, iki bakanın, yasamadan hesap sorar şekilde bir konuşma gerçekleştirdiğini iddia etti. Tüzün, "Hükümet, başbakan, cumhurbaşkanı olarak neler yaptınız, açık net şekilde söylemeniz gerekiyordu. Bu vatan evlatlarının aileleriyle kaç kez görüştünüz, dinlediniz, dinlerken içiniz sızladı mı? evlatlarınız aynı durumda olsaydı yine böyle davranır mıydınız? Uluslararası insan hakları örgütleriyle, vatan evlatlarına zarar gelmemesi, serbest bırakılması için hangi girişmelerde bulundunuz?" sorularını yöneltti. Yaşar Tüzün, dünyada, davul zurna eşliğinde rehine kurtarma operasyonuna giden başka bir ülke olup olmadığını sorarak, kurtarma operasyonunun, vatan evlatlarını imha operasyonuna dönüştüğünü öne sürdü. Anayasanın 117. maddesine göre Genelkurmay Başkanının savaşta başkomutanlık görevlerini Cumhurbaşkanı adına yerine getirdiğini anımsatan Tüzün, bu maddenin hangi gerekçeyle askıya alındığını sordu. Gara bölgesinin 1875 kilometrekarelik bir alan olduğunu, burada 500'e yakın terörist bulunduğunun iddia edildiğini belirten Tüzün, şunları kaydetti:

"Operasyon vatan evlatlarını kurtarmak için mi yoksa terör örgütlerini imha etmek için mi yapıldı? İlk kez peşmergelerin rehberliği olmadan Gara'ya iniş yapıldığını tespit ediyoruz. Mağaranın yerini TSK biliyor muydu, yoksa canlı yakalanan iki teröristin bilgisi doğrultusunda mı bu kroki çizdirildi? Gara operasyonunu duyurduk, gizlilik vardı ama maalesef gizlilik sağlanmadı. Gara bölgesi, kayalık, zor bir bölge, gece daha da zorlaşıyor. Mağaranın içine kadar girildi mi girilmedi mi, net bilgi yok. ABD'nin Bin Ladin operasyonu gibi reklam odaklı olmamalıydı. Operasyon bitinceye kadar gizli kalmalıydı. CHP olarak tavrımız belli. Böylesine önemli konuda Türkiye'de yas ilan edilmeliydi, etmediniz. Son günlerde temsilcilerin konuşmalarında, 'terör örgütünü lanetlemiyorsunuz' diyorlar. CHP Grubu adına konuşuyorum. Lanet olsun PKK terör örgütüne. Yetmez; lanet olsun FETÖ terör örgütüne. Yetmez; lanet olsun bütün terör örgütlerine. Yetmez; PKK terör örgütü üyelerini Habur Sınır Kapısı'nda törenle karşılayan, mobil mahkemeler kuran zihniyete de lanet olsun. FETÖ terör örgütüne mensup kişileri, devletin kozmik odasını açıp, sırlarını veren, FETÖ terör örgütünü devletin en üst kademelerine atama yapan zihniyete de lanet olsun."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle