TRUMP'A TEPKİLER BÜYÜYOR

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’un, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından Bilecik’te tepkiler çığ gibi büyüyor.

08 Aralık 2017 Cuma 15:02
769 Okunma
TRUMP'A TEPKİLER BÜYÜYOR

 Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’un, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından Bilecik’te tepkiler çığ gibi büyüyor. 

 

 


  AK Parti Bilecik Teşkilatı öncülüğünde Cuma namazı sonrası Bilecik Kayıboyu Cami önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını yapan AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini belirtti. Öztürk, “Cumhurbaşkanımız kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararını İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez. Gördüğümüz bu kararlardan en kısa sürede dönülmelidir.

 

 

 İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaktır. İslam'ın harem-i izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini görecekler” dedi.

 


  “Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız”


  Öztürk açıklamasının devamında, Kudüs davasının sonuna kadar takipçileri olacaklarını belirterek, “Türkiye'nin insanlığının silueti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam işbirliği teşkilatı zirve dönem Başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak vererek Kudüs'e sahip çıkacağına inanıyoruz.

 

 

 Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğinin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirildiği dünya 5’ten büyüktür itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam'ın kalbine saplanmaya çalışan hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarını kenetlemesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

 


  Basın açıklamasının ardından toplanan grup, sloganlar atarak araçlarına bindi. Yaklaşık 100 araçlık konvoy Kayıboyu Caminden Cumhuriyet Meydanı'na kadar gelerek burada dağıldılar.

Son Güncelleme: 08.12.2017 15:02
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle