TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKILIYOR

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkıyor.

18 Mart 2021 Perşembe 14:00
41 Okunma
TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNE  SAHİP ÇIKILIYOR
banner15

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkıyor.


Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yakın Çağ Tarihçileri Doç Dr. Refik Arıkan ve Doç. Dr. Halim Demiryürek Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin'i ziyaret etti. Ziyaret sonrası bir değerlendirme yapan Başkan Şahin, "Değerli hocalarımız turizmde öne çıkan değer olan Osmaneli'nde tarihi ve kültürel varlıklarının ve değerlerinin bilimsel makalelerde ve yayınlarda, kitaplarda yer alması için çalışmalarını sürdürecekler.

Osmaneli’nde Rüstem Paşa tarafından yaptırılan bir çok eser hakkında bilimsel araştırmaları bulunan Doç..Dr. Refik Arıkan hocamız özellikle Lefke Rüstempaşa Hanını tescile götüren araştırmaları yayınlamıştı. Osmaneli’ndeki köprüler ve yollar üzerinde de araştırmaları bulunan hocalarımız çalışmalarına devam edecek. Yine değerli hocamız Doç. Dr. Halim Demiryürek Bilecik tarihi ile ilgili birçok eser yayınlamıştı. Değerli hocamız Osmaneli nüfus yapısı ve geçmişteki değerlerimiz, büyüklerimiz kısaca insan kaynağımızın özelliklerini ortaya koyan eseri hazırlayıp yayınlayacak" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERKültürTarih
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle