TAKIM BAŞ ANTRENÖRÜ YEŞER KARABULUT GÖREVİ BIRAKTI

Geçen sene Türkiye Basketbol 2. Lig'den (TB2L) küme düşerek bu sene Bölgesel Lig'de mücadele edecek Bilecik Belediyesi Basketbol takımını tekrar TB2L'de yer alacak.

10 Ağustos 2017 Perşembe 09:56
1684 Okunma
TAKIM BAŞ ANTRENÖRÜ YEŞER KARABULUT GÖREVİ BIRAKTI

Geçen sene Türkiye Basketbol 2. Lig'den (TB2L)  küme düşerek bu sene Bölgesel Lig'de mücadele edecek Bilecik Belediyesi Basketbol takımını tekrar TB2L'de yer alacak.

 


  Geçen yıl TB2L B grubunda oynadığı 18 maçın 2'sini kazanarak 16'sını kaybeden Bilecik Belediyesi Basketbol takımı Bölgesel Lig'e düşmüştü. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay'ın görevi bırakarak yerine Hidayet Türkoğlu'nun gelmesinin ardından yeni düzenlemeler yapılan Bölgesel Lig'de mücadele eden 12 takım tekrar TB2L'de mücadele edecek. Bu takımlardan biri olan Bilecik Belediyesi Basketbol takımın eski Baş antrenörü yeni Genel Menajeri  Yeşer Karabulut, yaşanan süreyi İHA muhabirine değerlendirdi. Karabulut, "Geçen yıl kötü geçen sezonun ardından ligi küme düşerek tamamlamıştık. Bu yıl Türkiye Basketbol Bölgesel Ligi'nde (BAL) devam edecektik. Daha sonra Türkiye Basketbol Federasyonundaki yönetim değişikliği Harun Erdenay’ın yerine Hidayet Türkoğlu’nun federasyon başkanı olmasıyla birlikte federasyonda çeşitli kararlar alındı. Bu kararların biri gelişim ligi altında gençlerden oluşturulması amacıyla BAL Ligi'nin kaldırılması gündeme geldi. Bu karar alınınca bizde Türkiye Basketbol Federasyonu  geçen sene düştüğümüz TB2L'ye 12 takımın ilave olarak alınması hususunda bir karar aldı. Geçen sene bu ligde yer alan takımlara öncelik verdi.  Bunlardan biri de bizim Bilecik Belediyespor Basketbol takımı oldu" dedi.

 


  "Şartları, kriterleri yerine getirdik ve TB2L'e başvurduk"


  Karabulut, başvuru sürecini anlatarak, "Bu lige çıkmak için öncelikle bizde başvurumuzu yaptık. Tabi başvuru kriterleri biraz ağırdı. Bu ligin kalitesini artırmak ve bu ligdeki takımların seviyesini yükseltmek adına. Biz Sayın Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve Bilecik Belediyespor Basketbol takımı Kulüp Başkanı Emin Yağcı'yla yaptığımız toplantılardan sonra başvurma kararı aldık. Şartları, kriterleri yerine getirdik ve TB2L'e başvurduk.  Şehrimiz, Bilecik’imiz basketbolu seviyor. Maçlarımıza aileler hem çoluk, çocuk, gençlerimiz beğeniyle takip edilen bir basketbol seyircisine sahibiz. Onlara da bu basketboldan mahrum etmemiş, onların da hafta sonu iyi bir basketbol maçı izlemesini spor karşılaşması izlemesini de mahrum etmemiş olacağız bu sayede. Böylelikle TB2L'e ligine kabul edildik. Burada UPS, İstanbul’un takımı UPS, Erzurumspor gibi Çorlu Belediyesi geçen sene küme düşen takımlardan Yeşilyurt gibi bazı takımların lige kabul edilmesiyle birlikte 32 takımda bir lig olacak. Bu 32 takım 16-16 iki ayı gruba bölünecek. Yarın itibariyle Abdi İpekçi Spor Salonunda kura çekimi gerçekleştirilecek" dedi.

 

 


  " Türkiye Basketbol Bölgesel Ligi artık Mahalli Lig adı altında devam edecek"


  Türkiye Basketbol Bölgesel Ligi yerine artık Mahalli Lig olacağını anlatan Karabulut, "Türkiye Basketbol Bölgesel Ligi'nde yaklaşık 70-80 takım her yıl yer alıyordu. Bu 8-10 grupta yedişerli, sekizerli takımlar mücadele ediyordu. Anadolu’ya hitap eden bir ligdi. Bu ligin federasyona olan yükü yüzünden kaldırılmasına karar verdi. TB2L'de geçen sene takım sayısı 18’e düşmüştü. Şimdi  ise; 36’ya çıkaracaklar. TB2L bu sene 18'er 2 grup halinde mücadele edilecek.  Türkiye Basketbol Bölgesel Ligi yerine kurulan Mahalli Lig'lerde yer alıp kendi illerinde birinci olan takımlar artık  grup müsabakalarına, grup müsabakalarından Türkiye Şampiyonasına, Türkiye şampiyonasında finallerde kazanan takımlarda TB2L'e çıkacak şekilde statü gerçekleştirdiler" dedi.

 


  "Yaşar Karabulut olarak bu yıldan itibaren takımın artık antrenörü olarak devam etmeyeceğim"


  Yaşar Karabulut bu yıl takımın başında baş antrenör olarak görev yapmayacağı söyledi. Bu yıl takımın başında antrenör yerine Genel Menajerlik görevi yapacağı anlatan Karabulut, sözlerine şöyle devam etti;
  "Bu yıl ben Yaşar Karabulut olarak bu yıldan itibaren takımın artık antrenörü olarak devam etmeyeceğim. Daha genç arkadaşlar antrenör olarak takıma dahil olacaklar. İstanbul Galatasaray’da alt yapılarda çalışmış Baturay diye bir antrenör kardeşimiz var. Aynı zamanda Cemal Uysal da yardımcı antrenör olarak ikisi takımın başında görev yapacaklar. Bende bu yıl takımın genel menajeri olarak bütün genel basketbol şubesinin sorumluluğu yine benim üzerimde olacak. Ben tribünde olacağım. Onlara her zaman yanlarında destek olacağım. Hem teknik anlamda, hem idari anlamda. Sonuçta iş organizasyon büyüdükçe iş yoğunluğu artıyor kulübün. Yapılacak işler artıyor. Bu noktada bende takımla birlikte çalışmaya devam ediyorum."


  "Bu sene maçları Atatürk Kapalı Spor Salonunda oynayacağız"


  Bilecik Belediyesi Basketbol takımı Genel Menajeri  Yeşer Karabulut, geçen yıl maçlarını İstasyon Kapalı Spor Salonunda oynadıklarını ama bu yıl şehir merkezindeki Atatürk Kapalı Spor Salonunda oynama kararı aldıklarını belirtti. Karabulut, "Bu yıl maçları eski salonda oynamayı planlıyoruz. Diğer salon biraz terste kalıyor. Vatandaşımıza oraya inip çıkmak zor geliyor. Biraz algılar bakımından uzak düşüyor. O yüzden de biz çarşı merkezindeki Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda  oynamayı planlıyoruz. Hem halkımıza daha kolay ulaşabilirliği oluyor. Güzel seyircilerimiz geliyor. Pazar günü onlar için iyi bir etkinlik oluyor. Onları salonda görmek istiyoruz inşallah güzel maçlar seyrettiriniz" dedi.


  "Büyük bütçelerimiz olmadığı için ayağımızı yorganımıza göre uzatmak durumundayız"


  Karabulut, son olarak bu yılki takım hakkında bilgi vererek, "Biz her sene olduğu gibi bu sene de maalesef mi diyelim ya da çok dengeli adımlar atarak çok büyük bütçelerle sezona başlamıyoruz. Çok büyük bütçelerimiz olmadığı için ayağımızı yorganımıza göre uzatmak durumundayız. Bu şehrin çok büyük paralar harcayacak bir durumu yok şuan. O yüzden çok mütevazi bir bütçeyle takım oluşturmaya çalıştırıyoruz. Her zaman söyledim, geçen sene de söyledim.  Bizim amacımız ligde Bilecik’i tanıtmak. Onun saygınlığını ve bilirliğini arttırmak. 15 deplasmana gideceğiz. Biz bu sezon 30 maç yapacağız. İyi bir imajımız var. Bu imajı koruyacak yeni ir takım yapmaya çalışıyoruz. Hocalar çalışıyorlar. Baturay hoca ile Cemal hoca. Bende onlara yardımcı oluyorum. Eski takımlarımızdan da oyuncularımız olacak. Yeni oyuncular da dahil olacak. Emre, Aykut, Saday, Sinan, Özer ile devam edecek gibi görünüyor. 25 Ağustos’ta biz bir araya geleceğiz oyuncularla. Kura çekiminden sonra daha detaylı çıkacak. Yarından sonra bizde önümüzü göreceğiz. Bir iki tane yeni transferimiz var. Bir iki tane uzun oyuncu var. Bir iki tane kısa oyuncu var. Elimizdeki mevcut bütçeyi en iyi şekilde kullanacağımızı düşünüyorum.  26 Ağustos’ta toplanma kararı aldık. Ön görüşmelerimizi yaptık. Burada önemli olan basınıyla, taraftarıyla, Bileciksporuyla, siyasisiyle iş adamıyla hep beraber bir arada olup keyifli güzel bir basketbol sezonu geçirmek" dedi.

Son Güncelleme: 10.08.2017 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
burak boz 2017-12-27 14:39:18

Şimdi burada önemli bir nokta var. Maçlarımızı eski kapalıda oynıycaz çünkü diğerine seyirci gelmiyor diyor. Bu söylenenler Edebali Stadını yıkmak isteyenlere ders olsun. Bilecik'in stadını karasuya indirmek isteyenler bu durumdan ders çıkarsın. Gerçi onların derdi spor seyirci falan değil ama yine de karar vericiler bu durumu iyi değerlendirsin. Güzelim stadı ve o çevreyi ranta kurban etmeyelim. Haberiniz için teşekkürler olay gazetesi. Bu arada ne oldu, bu yaz yenilenecekti Edebali Stadı?

Avatar
ferhat 2017-12-27 14:39:18

belediye baskete degilde futbola yatırım istiyoruzz neden baskete gecen dönem biliyoruzz birazda futbola yönlenmesi lazım

Avatar
Terkedenlerdendeğildik 2017-12-27 14:39:18

Bileciksporumuza şöyle sahip çıkmadınız be yazık pazar günü esnafın bile dükkan kapatıp gittiği tıka basa doldurduğu tribünü 100kişinin bile izlemediği boş tribüne tercih ettiniz şu basketbola harcadığınız paranın yarısını takıma bütçe olarak verseydiniz şuan kendi sporcusunu yetiştiren alt yapısında pırıl pırıl gençleri olan profosyonel bir takımımız vardı şehrimizde yeteneği olup imkanı olmayan gençlerimizin Türk futboluna kazandırılamamasının tek sorumlusu sizlersiniz part-1

Avatar
Terkedenlerdendeğildik 2017-12-27 14:39:18

Anlayın artık bu insanlar bileciksporu tekrar profosyonel ligde izlemek istiyor herkes o tribünü doldurmayı yaz kış iş güç demeden deplasmana gitmeyi özlemle bekliyor görün artık basketi değil futbolu istiyoruz

Avatar
Sedat koç 2017-12-27 14:39:18

Bakan gitti stad işi bitti burak bey

banner22

resim yükleresim yükle