SÜRE KISALIYOR

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) heyecanlandıran bir gelişme yaşandı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
30 Mart 2021 Salı 10:56
593 Okunma
SÜRE KISALIYOR

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) heyecanlandıran bir gelişme yaşandı.

Bağımsız testler tarafından da onaylanan yeni hücrelerin performansının 3. nesil hücrelere oranla yüzde 25 daha yüksek olduğunu açıklandı. Tamamen elektrikli yerli otomobilin üretimi için hazırlıklarını sürdüren Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) stratejik iş ortağı Farasis, enerji yoğunluğu 330 Wh/kg’den fazla olan yeni nesil elektrikli araç batarya hücreleri geliştirdiğini açıkladı.

“Yeni Bataryalarla Tek Şarjda Ankara!”

TOGG, bunu sosyal medyasından duyururken, Farasis, bağımsız testler tarafından da onaylanan yeni hücrelerin performansının 3. nesil hücrelere oranla yüzde 25 daha yüksek olduğunu belirtti.Yeni 4. kuşak batarya hücreleri sayesinde tek şarjla 500 km yani İstanbul-Ankara yolculuğu yapmak mümkün olabilecek. Ayrıca bu yeni teknolojili bataryalarla yüzde 80’e kadar şarj 20 dakikanın altına inerken, batarya ömrü de 1 milyon km’nin üstüne çıkacak.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABEROtomobilTOGG
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle