SIRADAN BİR OLAY DEĞİLDİR

Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açılması sıradan bir olay olmadığı anlatarak, "Tarih yeniden yazılıyor. Yarından sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ayasofya’nın açılması aynı zamanda bizlere büyük bir sorumluluk yüklüyor. Artık zamanımızı boş yerlerde tüketme lüksümüz yok" dedi.

25 Temmuz 2020 Cumartesi 12:53
944 Okunma
SIRADAN BİR OLAY DEĞİLDİR
banner15

 Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açılması sıradan bir olay olmadığı anlatarak, "Tarih yeniden yazılıyor. Yarından sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ayasofya’nın açılması aynı zamanda bizlere büyük bir sorumluluk yüklüyor. Artık zamanımızı boş yerlerde tüketme lüksümüz yok" dedi.  


  Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun, Söğüt ve Pazaryeri'nde din görevlileri ile bir araya geldi. İlk olarak Söğüt Sır Hoca Cami'nde ilçe müftülüklerinde görev yapan din görevlileri ile bir araya gelen İl Müftüsü Erhun, burada Sır Hoca Cami İmam Hatibi Ali İhsan Uslu’nun Kur’anı Kerim tilavetini dinledi. Ardından açılış konuşmasını yapan Söğüt İlçe Müftüsü Muharrem İslamoğlu, "Hocamız, yoğun mesaisine rağmen bizlere zaman ayırarak toplantımıza katılmış bulunmaktadır. Teşriflerinden dolayı kıymetli hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.


  "Göreviniz gönül görevidir"
  İl Müftü Ali Erhun ise, din görevlilerine hitaben “Allah resulünün  (SAV)  varisleri olarak mihrap ve minberlere vekalet eden sizler, rabbiniz katında çok yüce bir makama sahipsiniz. Bu yüce makamın kadrini ve kıymetini bilerek görevimizi hassasiyetle sorumluluk içerisinde ifa edelim. Görevimiz gönül görevidir.Rabbimiz bize cami, mihrap ve minber görevi vererek, vaaz edip Kuran okumak gibi ulvi bir meşgale ile onurlandırdı. O halde mensubiyetine müdrik olarak bu görevi ifa edelim" dedi.


  "Cennetin yolu nefsin hoşuna gitmeyen engellerle doludur"
  İmam Gazali Hazretlerinin çalışma mumunu “Boşa harcayacak nefesim yok” diyerek parmaklarıyla söndüğünü hatırlatan Müftü Ali Erhun “İmandan, ihlastan ve samimiyetten yoksun geçen ömrün, bir günlük kıymeti yoktur. Bir ömürde ilim, ibadet ve zikir varsa o ömür bereketlidir. Bu yüzden Kuran-ı Kerimde, inkârcıların bin yıllık ömürleri bir gün ya da bir günden az bir süre olarak değerindedir. Sizler zora talip olmalısınız, iman etmek ve imanlı yaşamak zordur. Cennetin yolu nefsin hoşuna gitmeyen engellerle doludur" dedi.


  "Ayasofya’nın açılması sıradan bir olay değildir"
  Söğütten Pazaryeri'ne geçen İl Müftü Ali Erhun, burada görev yapan dine görevlilerine seslenerek, "Ayasofya’nın açılması sıradan bir olay değil. Tarih yeniden yazılıyor. Yarından sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Gözlerinizi, gönüllerinizi, ufkunuzu açık tutun arkadaşlar. Ayasofya’nın açılması aynı zamanda bizlere büyük bir sorumluluk yüklüyor. Artık zamanımızı boş yerlerde tüketme lüksümüz yok. Çünkü Müslüman İbn’ül vakittir yani zamanın çocuğudur. Aklımızı ve gönlümüzü ilim ve hikmetle dolduralım. İnanç kalenizi sağlam inşa edin ki istismarcılar inanç dünyanıza tesir etmesin" dedi.
  Toplantı akabinde din görevlileri ile bir süre hasbıhal eden Müftü Ali Erhun , Pazaryeri İlçe Müftülüğüne geçerek ziyaretine son verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
VEDAT11 2020-07-25 12:58:30

Millet yıllardır ayasofyada namaz kılıyor kimi kandırıyorsunuz YOBAZLAR millet size artık kanmıyor yalan dolan herseyiniz Shova cevirdiniz artık din işlerini

Avatar
Harun 2020-07-26 21:08:21

Vedat11 yapmış olduğunuz yorum ile alakalı sadece şunu yazmak istiyorum. Acaba siz hangi ülke ikamet ediyorsunuz merak ettim.Birakin artık din ile diyanet ile uğraşmayı çağ atlıyoruz.Ayasoyyanin açılması sizi niye rahatsız etti önce ondan başlamak lazım ama gerek yok çünkü Ayasofya da namaz kiliniyordu diye hiç bir şeyden haberinizin olmadığı belli.Ayrica yalan dolan Sow bizde değil sizdedir.Ayrica Bu yobazlar lafını size iade ediyorum.

banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle