SATIŞLAR PATLADI!

İzmir’deki depremin ardından vatandaşlar önlemlerini almaya başladı. Alüminize battaniye, düdük, deprem çantası satışları arttı.

03 Kasım 2020 Salı 11:50
739 Okunma
SATIŞLAR PATLADI!

İzmir’deki depremin ardından vatandaşlar önlemlerini almaya başladı. Alüminize battaniye, düdük, deprem çantası satışları arttı. Online’da hazır olarak satılan deprem ve acil durum çantalarının fiyatları 85 liradan başlayıp 800 liraya kadar çıkıyor. Geçen yıl bu fiyat aralığı 75 ila 680 lira arasındaydı. Hazır deprem çantalarının fiyatları içeriğine göre değişiyor.

Deprem malzemeleri satışı yapan Depremmalzemeleri.com yetkilisi Ahmet Kuru, geçen yıldan bu yana deprem çantası satan firmalarda artış olduğunu söyledi. Kuru, “Firmalardan toplu alımlar için talep geliyor. Bir firmaya 4 bin 500 adet deprem çantası vereceğiz, çalışanlarına dağıtacaklar” dedi.

Alüminize battaniye satışlarında artış olduğunu dile getiren Kuru, “Polar battaniye çantada çok yer kaplıyor. Alüminize battaniyeler çok az yer kaplıyor, vatandaşlar kıyafet de koyuyor. Çanta alanından tasarruf sağlamak istiyorlar. Düdük satışlarında her depremde inanılmaz satışlar artıyor. Arama kurtarma alanındakiler daha çok alıyor” diye konuştu. kkduzmani.com yetkilisi Hakan Sakarya, vatandaşların hazır deprem çantası satın almak yerine içeriklere bakarak kendilerinin oluşturduklarını söyledi. Sakarya, “Düdük, el feneri almak isteyen vatandaşlar var. Soğuğa karşı alüminize battaniye alıyorlar, klasik battaniyelere göre daha çok ısıtıyor” dedi.

Çantada neler bulunmalı?

-Düdük - İçme suyu - Çabuk bozulmayacak gıda - Ev-işyeri-araç yedek anahtarı - Bir miktar nakit para - Yedek kıyafet - Kimlik bilgileri - İlk yardım seti - Radyo ve pil - Kibrit ve çakmak - El feneri - Kalem-kâğıt - İlaç - Önemli telefon numaraları

KAYNAK:MİLLİYET 

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle