RESTORE EDİLDİ, ÖRNEK OLDU...

2. Abdülhamid döneminde yapılan ve Bilecik İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu tamamlanan 'Taş Mektep' Malhatun, 4-6 yaş grubu Kuran kursu olarak hizmet verecek.

09 Ekim 2020 Cuma 12:46
390 Okunma
RESTORE EDİLDİ, ÖRNEK OLDU...
banner15

2. Abdülhamid döneminde yapılan ve Bilecik İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu tamamlanan 'Taş Mektep' Malhatun, 4-6 yaş grubu Kuran kursu olarak hizmet verecek.

İstiklal Mahallesi'nde İl Özel İdaresi tarafından restorasyon, peyzaj ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilen, halk arasında 'Taş Mektep' olarak bilinen yaklaşık 100 yıllık bina, 4-6 yaş grubu Kuran kursu için Bilecik Müftülüğüne tahsis edildi.

Yapılan çalışmaların ardından Malhatun Kuran Kursu, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını tedbirlerine uyularak açıldı.



"Gönül rahatlığıyla yavrularımızı 100 yıllık binada yetiştireceğiz"
Vali Bilal Şentürk, 100 yıllık geçmişi bulunan binanın restorasyonunun İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını anımsatarak, "Burada 4-6 yaş grubu çocuklarımız eğitim görecek. Burada güzel eğitimler verilecek inşallah. Buralar önemli, bizim tarihi mirasımız. Gönül rahatlığıyla yavrularımızı 100 yıllık binada yetiştireceğiz. Virüs nedeni ile bütün okulları açamadık ama etap etap, çocuklarımız okullarına kavuşacak" dedi.

İl Müftüsü Ali Erhun ise 4-6 yaş grubu Kuran kurslarını daha üst seviyelere çıkarma gayreti içerisinde olduklarını belirterek, şu an bir sınıfın eğitim öğretime başladığını, önümüzdeki yıllarda 4-5 sınıfla eğitim verileceğini söyledi.
Vali Şentürk, konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, İl Müftüsü Erhun ve çocuklarla birlikte kursun açılışını gerçekleştirerek, binada incelemede bulundu. Çocuklarla da yakından ilgilenen Vali Şentürk, başarılar diledi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle