OTOMOBİL ALACAKLAR DİKKAT! KAÇIRAN PİŞMAN...

2020 otomotiv sektörü için geçmiş yıllara göre çok farklı geçti.

22 Aralık 2020 Salı 10:55
550 Okunma
OTOMOBİL ALACAKLAR DİKKAT! KAÇIRAN PİŞMAN...

2020 otomotiv sektörü için geçmiş yıllara göre çok farklı geçti.

Pandemi etkisi ile yaşanan sıra dışı talep ile birlikte yaşanan rekor aylar kasım ve aralıkta yerini yavaşlamaya bıraktı. OYDER Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, “2020 beklentileri her anlamda şaşırttı, rekor eylül gördük, son ayda beklenen satış olmadı, ancak aralık ayına yakışır kampanyalar var” dedi.

Otomotiv sektörü açısından 2020’de birçok ilk yaşandı. Dünya çapında yayılan koronavirüs, önce Çin’deki tedarik zincirini vurdu. Ardından Avrupa’daki fabrikalar kapandı ve son olarak virüs Türkiye’ye sıçradı.
Ancak bu olumsuz duruma rağmen, rekor satışlı ayların yaşandığı karmaşık bir senenin son günlerinde beklentiler bir kez daha şaştı.

İlkbaharda yaşanan kapanmaların etkisi yaz aylarında geçtikten sonra eylül ve ekim aylarında iç pazar satışlarında rekor kırıldı.


Bu rekor satışların ardından sene sonu satış tahminleri 800-850 bin adetlere kadar çıkmıştı. Normal şartlarda ‘en kötü senelerin bile en verimli ayları olan kasım ve aralık yüzümüzü kara çıkartmaz’ düşüncesi sektörde hakimdi.

Son Güncelleme: 22.12.2020 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle