ÖĞRETMENLER AKŞAM YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Bilecik Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programda öğretmenler akşam yemeğinde bir araya geldi.

25 Kasım 2017 Cumartesi 14:10
494 Okunma
ÖĞRETMENLER AKŞAM YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

 Bilecik Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programda öğretmenler akşam yemeğinde bir araya geldi.  

 


  Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, öğretmen ve aileleri katıldı. Gerçekleştirilen programda konuşan Vali Tahir Büyükakın, öğretmenlerin toplumdaki yerine değinerek, “Öncelikle bütün öğretmenlerimizin gününü, ben de bir öğretmen olduğum için Öğretmenler Günümüzün hayırlı olmasını, önümüzdeki uzun yıllar boyunca, mutluluk ve sağlık içinde nice Öğretmenler Günü'nü görmeyi Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Eğitim için birkaç cümle söylemek istiyorum. Bakın bazı ülkeler ileri gidiyor, bazıları geri kalıyor.

 

 

 Bunlar arasında hangisinin gelişmiş ya da gelişmemiş olduğunu kıyasladığımızda, diğer her şeyi bir tarafa bırakın. İşte bazılarının doğal kaynağı var, bazılarının başka bir değeri. Yani her biri bir özelliğiyle önde. Ama asıl farkı oluşturan eğitimdir. Eğer doğal kaynak, ülkelerin gelişmesinde tek faktör olsaydı bugün, petrol zengini birçok ülke dünyanın en güçlü ülkesi olması gerekiyordu. Eğitimde başarılı olmanın vazgeçilmez unsurlarından birisi de öğretmenlerimizdir. Devletimiz bu konuda ciddi mesafeler kat etti. Öğretmenlerimizin özlük haklarının iyileştirilmeler yapıldı. İnşallah bu tür güzel gelişmeler durmadan devam edecek” ifadelerini kullandı.

 


  “Öğretmenlerimiz için ne kadar hizmet etsek azdır”
  Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise konuşmasında, bütün öğretmenlerin bu anlamlı günü kutladığını belirterek, “İlk emri 'Oku' olan bir dinin mensubuyuz ve 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' diyen bir medeniyetin mensuplarıyız. Hayatın her safhasında eğitime ve öğretime değer veren bir kültüre sahibiz. Onun için bizleri var eden eğitim ve öğretimdir. Bunun başındaki öğretmenler, ise toplumun görünmez kahramanlarıdır.

 

 

 Her yöneticinin arkasında, nasıl ki Fatih'in Akşemseddin'i varsa, nasıl Yavuz'un Zembillisi varsa, Ertuğrul ve Osmangazi'nin Şeyh Edebali'si varsa, her idarecinin arkasında  ona yön veren bir öğretmen vardır. İşte geleceğimizi hazırlayan ve 2023, 2053 ve 2071 Türkiye'nin temellerini atan siz değerli öğretmenlerimize ne kadar hizmet etsek azdır. Ben bu vesileyle yapmış olduğunuz bütün güzel çalışmalar dolayısıyla sizleri tebrik ediyorum. Daha nice böyle güzel günlere kavuşmanızı Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.
  İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise konuşmasında, öğretmenliğin ve öğretmenliğin toplumdaki önemine değinerek, gerçekleştirilen buluşma dolayısıyla Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya teşekkür etti.

  Vali Tahir Büyükakın ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'a, çiçek takdim ederken, Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya eğitime vermiş olduğu katkılar dolayısıyla çiçek takdim etti.
  24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri, okullardaki müzik öğretmenleri tarafından oluşturulan Müzik Grubu tarafından konser verilmesiyle sona erdi.

Son Güncelleme: 25.11.2017 14:10
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle