O İLÇEMİZ ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ ÜRETİM MERKEZİ OLACAK

Osmanlı döneminde üç ipek fabrikası bulunan Bilecik'in Osmaneli ilçesi tekrar eski günlerine dönmeyi planlıyor. 

20 Haziran 2019 Perşembe 17:27
715 Okunma
O İLÇEMİZ ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ ÜRETİM MERKEZİ OLACAK
banner15

Osmanlı döneminde üç ipek fabrikası bulunan Bilecik'in Osmaneli ilçesi tekrar eski günlerine dönmeyi planlıyor. 


  Osmaneli'ne bağlı Günören Köyü'nde Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in girişimleri sonucunda yeniden ipek böceği yetiştiriciliği hayat bulurken ilçe Osmanlı dönemindeki gibi ipeğe yön vermek istiyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Osmaneli bundan yaklaşık 40 yıl önce ipek üretim merkeziydi. Osmanlı döneminde 3 ipek fabrikasının bulunduğu ilçemizde, kalan tek fabrikada kapanınca ipek böcekçiliği sona ermişti. Çin ile ipek üretiminde rekabet edemeyişimiz ilçemizde halkımızın en büyük kazanç kapısı olan ipekçiliğin sonu olmuştu.

Romalılar döneminden kalan Lefke bezini tekrar üretmeye başlayan belediyemiz şimdide ipek üretimi için harekete geçti. Doğal ürünlerin prim yaptığı günümüzde ipekçilikte yöresel ürünümüz olarak öne çıkacak. Günüören Köyümüzde desteklediğimiz ipek üretimi ile başlayan çalışma ile önümüzdeki günlerde daha artarak devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle