MÜZİK EŞLİĞİNDE KİTAP OKUDULAR

Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi'nden 90 kişilik öğrenci grubu, İl Halk Kütüphanesinde müzik eşliğinde kitap okudu.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 12:36
854 Okunma
MÜZİK EŞLİĞİNDE KİTAP OKUDULAR

Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi'nden 90 kişilik öğrenci grubu, İl Halk Kütüphanesinde müzik eşliğinde kitap okudu.

 


  Okulun 10’uncu sınıf öğrencileri, kitap okuma konusunda farkındalık oluşturmak ve kütüphaneye dikkat çekmek için renkli bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında kütüphaneye gelen 90 öğrenciye İl Halk Kütüphane Müdürü M. Pınar Dengiz kütüphaneyi tanıtıcı bilgiler vererek, kitap okumanın ve kütüphane kullanmanın önemi anlattı.

 


  “Farklı bir uygulama oldu”


  Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren İl Halk Kütüphane Müdürü M. Pınar Dengiz, “Kütüphanemize gelen 90 öğrenci sessiz şekilde kitap okuma etkinliği başladı. Öğrenciler kitap okumaya devam ederlerken daha önce öğrencilerin içinden belirlenmiş ve salona dağılmış olan grup tarafından sürpriz şekilde müzik dinletisi başladı. Müziğin ritmine ve şarkılara tüm öğrencilerin de eşlik etmesi ile kütüphanede keyifli bir ortam oluşturdu.

 

 

Müziğin güçlü ve kulaklara hoş gelen tınılarıyla küçük bir konser sürpriziyle ve kitaplarla bütünleşen etkinlik gerek kütüphane kullanıcıları gerekse öğrenciler açısından renkli bir etkinlik olarak bitirilmiştir.

 

 

Fen Lisesi öğrencilerinin katıldığı bu farklı etkinlik ile tüm halkımızda kütüphane kullanma ve kitap okuma sevgisi kazandırılması için farkındalık oluşturulmak amaçlanmıştır. Bu etkinlik başlı başına bir kitap okuma etkinliği değil, toplumsal duyarlılık oluşturmak, kitap ve kütüphane kavramlarına dikkat çekmeyi amaçlayan farkındalık etkinliğidir” ifadelerine yer verdi.

 


  Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi öğrencileri ise; herkesin kitap okuma alışkanlığı kazanmasının önemini vurgulayan bu etkinlikte aktif rol almaktan duydukları memnuniyeti ve kütüphane ve kitap okuma konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulmasına katkı sağlamayı umduklarını söylediler.

 

Son Güncelleme: 31.05.2017 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle