MÜZE ZİYARETLERİNİN İÇİ TARHANA ÇORBASI İLE ISINDI

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi'nde geçtiğimiz hafta ikramı yapılan salçalı ekmeğin ardından bu haftada Bilecik'in yöresel ürünlerinden olan tarhana yapılarak, müze ziyaretçilerine ikram edildi.

16 Ekim 2017 Pazartesi 09:13
422 Okunma
MÜZE ZİYARETLERİNİN İÇİ TARHANA ÇORBASI İLE ISINDI
banner15

 Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi'nde geçtiğimiz hafta ikramı yapılan salçalı ekmeğin ardından bu haftada Bilecik'in yöresel ürünlerinden olan tarhana yapılarak, müze ziyaretçilerine ikram edildi. 

 

 


  Yöresel kıyafetler giyen ev hanımlarının odun ateşinde özenle pişirdiği 600 kişilik tarhana taze, taze müze ziyaretine gelen konuklara ikram edilirken, ziyaretçilerinin içi tarhana çorbasıyla ısındı. Tarhananın nasıl yapıldığını da gören ziyaretçiler henüz ateş üstünden yeni inmiş tarhanayı büyük bir beğeni ile içtiler.

 

 

  " Biz bugün salçalı,biberli,naneli bir tarhana çorbası yaptık"


  Yaşayan Şehir Müzesi Görevlisi Yurdanur Kırlı, gerçekleştirilen etkinlikte,  tarhana  yapımını tarif ederek, şunları söyledi:
  "Belediyemiz Yaşayan Şehir Müzesinde, geçtiğimiz haftalarda aşure ve salça yaparak, konuklarımıza ikram ettik. Bu hafta ise 3'üncü haftamız ve tarhana çorbası yapıyoruz müzemizin bahçesinde. Şu dönem Bilecik'te tarhana yapım zamanı. Evlerimizde genelde tarhana yapılıyor. Biz bugün salçalı,biberli,naneli bir tarhana çorbası yapıyoruz. Genelde evlerimizde sade tarhana çorbası yapılır. Salçayı ve naneyi sonradan ilave ederdik. Ama şu dönemde tarhanalar daha koyu salçalı,daha bol baharatlı yapılabiliyor. 600 kişilik tarhana yaptık bugün. Müzemizi ziyarete gelenlerimize ikram edeceğiz. Tarhanamızın içinde mevsiminde yetişmiş doğal domateslerimiz, biberlerimiz, nohudumuz, ev yoğurdumuz ve ekşi mayamızı katarak tarhanamızı daha önceden yapmıştık.Bugün de yağın üzerine salça kavurarak üzerine tarhanamızı ve suyumuzu,tuzumuzu ilave ederek tarhana çorbamızı yaptık."

 


  Konuklar ise; gerçekleştirilen etkinlikten duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Son Güncelleme: 16.10.2017 09:13
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKMüzeTARHANA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KevinTix 2017-12-27 14:39:18

АлкоБарьер – эффективное средство борьбы с алкоголизмом Устраняет тягу к алкоголю Восстанавливает поврежденные клетки печени Выводит токсины из организма Успокаивает нервную систему Не имеет вкуса и запаха АЛКОБАРЬЕР – СКАЖИ «НЕТ» АЛКОЗАВИСИМОСТИ! ==>> ow.ly/Od8Z30g0Mg3 ==>> is.gd/ORMsK8

Avatar
ZlobLak 2017-12-27 14:39:18

If you’re interested in winning millions, then I’m here to help! At Casino you can play over 450 world-class games and I’m giving you an exclusive Welcome Bonus to get you stuck into winning. Use it today to increase your chances of hitting our jackpots. All you have to do is sign up today and watch the rewards come rolling in. skyliteboom.com Prepare to hit the big time Hacer giros para ganar millones Holen Sie sich spinnen, um Millionen zu gewinnen http://i63.tinypic.com/ofdmds.jpg

banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle