MOBİL MÜZESİ BİLECİK’E GELİYOR

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Çanakkale’de zaferinin, görüntülü olarak anlatıldığı ve savaş alanında yer alan objelerin sergilendiği Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 6 Ocak’ta Bileciklilerle buluşacağını söyledi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
05 Ocak 2021 Salı 13:19
121 Okunma
MOBİL MÜZESİ  BİLECİK’E GELİYOR
banner15

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Çanakkale’de zaferinin, görüntülü olarak anlatıldığı ve savaş alanında yer alan objelerin sergilendiği Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 6 Ocak’ta Bileciklilerle buluşacağını söyledi.


Özellikle korona virüs (Covid-19) salgın döneminde çocukların daha keyifli ve verimli zaman geçirmesi ve Çanakkale Savaşı'ndaki kahramanlıklarının vatandaşlarla buluşmasını hedefleyen bu gezici müze Bilecik’te sadece bir gün kalacak. 6 Ocak Çarşamba günü gün boyu açacak Atatürk Parkı’nda olacak Çanakkale Mobil Müzesi’ni salgın kısıtlamaları nedeniyle, çocukları 13.00 ile 16.00 saatleri arasında ziyaret edebileceğini anlatan Başkan Şahin, "Salgınla mücadelede belirlenen kurallar çerçevesinde gerçekleştirilecek olan etkinlikte ziyaretçiler müzede, resimler ve fotoğraflar gibi çeşitli görsel materyal ve videoları izlemenin yanı sıra, Çanakkale cephesinden kalan çeşitli savaş objelerini de görme fırsatı bulacak. Mobil Müze, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’nın tarihi, kültürel ve manevi değerleri ile doğal dokusunun korunması, yaşatılması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle