MİNİKLERDEN DUYARLI DAVRANIŞ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Anaokulu öğrencileri, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla duyarlı davranışta bulunarak, Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneğine bir adat tekerlikli sandalye hediye etti.

06 Aralık 2017 Çarşamba 11:21
491 Okunma
MİNİKLERDEN DUYARLI DAVRANIŞ
banner15

 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Anaokulu öğrencileri, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla duyarlı davranışta bulunarak, Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneğine bir adet tekerlikli sandalye hediye etti.

 


  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Anaokulu Pıtırcık Sınıfı, öğretmenleri Elifnur Okur öncülüğünde Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla duyarlı bir vatandaştan temin ettikleri bir adat tekerlikli sandalye Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneğine  hediye etti. Öğrencileri Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneğinin bulunduğu binaya getiren Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Anaokulu Müdürü Fatoş Karaca Beler ve Pıtırcık Sınıfı Öğretmeni Elifnur Okur minik öğrencilere dernek binası gezdirdiler. 

 


  "Hepimiz birer engelli adayıyız aslında insan olarak"


  Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Anaokulu Müdürü Fatoş Karaca Beler, böyle bir fikrin Pıtırcıklar Sınıfı Öğretmeni Elifnur Okur’dan çıktığını belirterek, “Bir tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibine ulaştırmak istediğini söyledi. Biz de dernekle irtibata geçtik. Sağ olsun başkanımız Halit bey bizi kabul edeceğini, bu nedenden dolayı mutluluk duyacağını söyledi. Öğretmenimle irtibata geçtim, hediye edebileceğini söyledik, Halit beyin kabul ettiğini bildirdim. Öğretmenim duyarlı davranışının yanında bir öğretmen olarak, bir eğitimci olarak daha güzel bir davranış yapmak istedi. Sınıfındaki öğrencileri de oraya getirerek kendi davranışıyla örnek oluşturmak istedi.

 

 

 Aynı zamanda değerler eğitiminde sürekli işlediğimiz konular yardımlaşma, paylaşma, empati gibi değerlerini de öğrencilerine küçük yaştan itibaren aşılaması gerektiğini düşündüğünü, öğrencilerini de oraya götürüp o atmosferi teneffüs etmelerini istediğini bildirdi. Ben de bu davranışın çok uygun olduğunu belirtip Halit beye öğrencilerimizle birlikte geleceğimizi söyledim ve sağ olsun o da bizi hem kabul etti, hem de çok güzel ağırladı. Dünya Engelliler Haftası nedeniyle bir kere daha ben bütün engellilerin aslında engelli olmadığını, engelin tamamen bizim beynimizde olduğunu söylemek istiyorum. Onun dışında hepimiz birer engelli adayıyız aslında insan olarak. Dünyaya gelen her insan ölene kadar birer engelli adayı. Aynı zamanda bu vesileyle ben Pıtırcıklar Sınıfı öğretmenimiz Elifnur Okur’a bu duyarlı ve örnek davranışı sebebiyle kendisine çok teşekkür ediyorum ve aynı zamanda başkanımız Halit beye bizleri davet ettiği ve ağırladığı içinde teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi.

 

 

 


  “Bu tekerlikli sandalyeyi ihtiyacı olan birine de en kısa zamanda onu kendilerine ulaştıracağız"

 


  Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halit Altıntaş ise, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Anaokulu öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte derneğe gelerek kendilerini çok sevindirdiklerini ifade etti. Altıntaş, “ Üniversitemizde de sayın hocamızla minik öğrencileriyle birlikte derneğimize gelerek bizleri ziyaret ettiler. Onur verdiler, şeref verdiler. Bizi çok sevindirdiler. Küçük yaşta böyle şeyleri yetiştirirsek, eğitirsek, onları tanıtırsak ve onlara hep birlikte ablalarını, ağabeylerini onların da ne durumda olduğunu görürlerse onlar da gittiği yerde büyüdükçe daha çok sevinir.

 

 

 

 Benim de onlara tavsiyelerim oldu. Koşmayın fazla dedim, yolda yürürken birbirinizi itmeyin. Ne olur ne olmaz düşersiniz, canınız acır, ağlarsınız. Onun için her zaman dikkat etmemiz gerekecek. Bize hediye ettikleri bu tekerlekli sandalyede de inşallah kapımızı çalan bir engelli vatandaşımıza, ihtiyacı olan birine de en kısa zamanda onu kendilerine ulaştıracağız ve bu minik öğrencilerimizin hediye ettiğimiz arkadaşımıza resimlerini çekip onlarla da paylaşacağız inşallah. Bu vesileyle bende sizlere ve küçük minik öğrencilerimize çok teşekkür ederim. Hocamıza da Allah razı olsun, teşekkür ederim” dedi.

 

Son Güncelleme: 07.12.2017 10:09
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle