MİNİK ÖĞRENCİLER MEVLANA HAFTASINI KUTLADI

Bilecik Anaokulu öğrencileri Mevlana Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi.

14 Aralık 2017 Perşembe 13:56
314 Okunma
MİNİK ÖĞRENCİLER MEVLANA HAFTASINI KUTLADI

Bilecik Anaokulu öğrencileri Mevlana Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi. 

 

 

  Bilecik Anaokulu gösteri salonunda yapılan etkinliğe Anaokulu Müdürü Müge Üstünbaş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda açıklama yapan Bilecik Anaokulu Müdürü Müge Üstünbaş, Mevlana’nın ahlakı, aklı, tavrı, idrakı, ilmi, hikmeti, sevgisi, davranışları ve yaşamı ile yüceliği öğreten büyük bir ilim adamı olduğunu belirtti. Üstünbaş, “İslam dinimize büyük hizmetler de bulunmuş Türk büyüklerimizdendir.

 

 

 Hazreti Mevlana’nın anlayışında insan ilahi sıfatlarında tecelli ettiği bir küçük alemdir ve Kuran’ın ey insanlar hitabında bütün bir insanlık gizlidir. Mevlana Hazretlerine göre dünya her an yenilenmekte, hayat tıpkı su gibi hep yeniye akıp gitmektedir. Hazreti Mevlana dini, çalışmanın, üretmenin, paylaşmanın ve iyilikte yarışmanın güvencesi olarak görür.Bu büyük ilim adamımızı anaokulu öğrencileri olarak tanımak ve anlamak için bizlerde çeşitli etkinliklerde bulunduk.Kişiliklerin şekillendiği bu yaşlarda onlara değerlerimizi,hoşgörülü,cömert,yardımsever olmayı öğrettik.

 

 

 Öğrencilerimiz çevrelerine karşı hoşgörüde deniz gibi olmaya, cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi olmaya karar verdiler. Bu düşüncede olan kendisi küçük, gönülleri büyük öğrencilerimizi ve öğretmenlerini kutluyorum” dedi.

 

 

  Okul Müdürü Müge Üstünbaş’ın konuşması sonrası, anaokulu öğrencilerinin şiir ve semah gösterilerini yapmalarıyla program sona erdi.

 

Son Güncelleme: 14.12.2017 13:56
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle